Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν η μικρή Θεοδώρα συνάντησε τον Πάμπλο Γκαρσία

Η συγκινητική ιστορία του 11χρονου κοριτσιού που διαγνώστηκε με όγκο στο συκώτι και είχε ως όνειρο να γνωρίσει το είδωλό της, τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ανυπολόγιστη η αξία της στιγμής που βλέπεις – ανήμπορος να το πιστέψεις – το όνειρο μιας ζωής να αποκτά μορφή, να υλοποιείται. Η μικρή Θεοδώρα κοιμόταν και ξυπνούσε με μια επιθυμία. Απλή. Να γνωρίσει το είδωλό της, τον Πάμπλο Γκαρσία και να βγει μια φωτογραφία μαζί του.

Κάτι τόσο μικρό και για κάποιους ασήμαντο, ήταν για εκείνη στην κορυφή των προτεραιοτήτων της. Κι αυτό δεν άλλαξε, όταν η ζωή του 11χρονου κοριτσιού ταρακουνήθηκε από το σοκ που προκαλεί ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Η Θεοδώρα διαγνώστηκε με όγκο στο συκώτι και τις τελευταίες δύο εβδομάδες νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο περιμένοντας τα αποτελέσματα των εξετάσεων που μπορεί να κρίνουν το μέλλον της.

Με την ψυχολογία στο μηδέν και την εικόνα της Τούμπας, την οποία δεν κατάφερε να επισκεφτεί, να δεσπόζει από το μπαλκόνι και να κυριαρχεί στις θολές σκέψεις της, η μικρή Θεοδώρα ένα πράγμα εξακολουθούσε να θέλει σαν τρελή. Να γνωρίσει τον Πάμπλο Γκαρσία και να βγει μια φωτογραφία μαζί του.

Η οικογένειά της απευθύνθηκε στον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάει ο Πάμπλο Γκαρσία να δει τη μικρή, αφού το αντίθετο δεν κατέστη δυνατό. Μια τέτοια κίνηση – σύμφωνα με τους γιατρούς – θα ήταν κομβικής σημασίας για την εύθραυστη ψυχολογία της μικρής, αλλά και της μητέρας της, της Ρίας.

Ο Ουρουγουανός ποδοσφαιριστής ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημα και μετά την προπόνηση της Πέμπτης (12/09) βρέθηκε στο Ιπποκράτειο  και συνάντησε τη Θεοδώρα. Τη σκηνή την περιγράφει καλύτερα η μητέρα της: «Το χαμόγελο που είδα στο παιδί μου,  αυτό που φτάνει μέχρι τ’ αυτιά κι αναρωτιέσαι «το ζω;», «είναι αλήθεια;», αυτό δεν πληρώνεται με τίποτα.  Ελαμπαν τα μάτια της. Το μόνο που θέλω είναι να βλέπω τον παιδί μου χαρούμενο, όταν είναι σε ένα περιβάλλον που απαγορεύεται να βγει ακόμα και στο διάδρομο του νοσοκομείου και πρέπει να είναι μέσα στο δωμάτιο».

Η ίδια η Θεοδώρα ήταν ακόμα ζαλισμένη από την εμπειρία της συνάντησης με το είδωλό της και δυσκολευόταν να εκφράσει τα συναισθήματά της. «Δεν ήξερα τίποτα», μας είπε και συνέχισε: «Ήταν κάτι διαφορετικό για μένα. Δεν το περίμενα. Χάρηκα πολύ γιατί από την περασμένη σεζόν ήθελα να πάω να τον δω, αλλά ήταν δύσκολο γιατί δε μένουμε στη Θεσσαλονίκη κι επειδή λόγω των δακρυγόνων μπορεί να πάθαινα κάτι. Ευχαριστώ πολύ τον Πάμπλο Γκαρσία που ήρθε εδώ και μόλις βγω από το νοσοκομείο και μπορέσω θέλω να πάω να τον δω και στο γήπεδο».

Στην ερώτηση γιατί τον Πάμπλο Γκαρσία, η Θεοδώρα απάντησε με τη χαρακτηριστική παιδική απλότητα «Μου αρέσει ο χαρακτήρας του και το πώς παίζει», ενώ… αποκάλυψε και την υπόσχεση του Ουρουγουανού ποδοσφαιριστή: «Μου είπε ότι θα πάμε μαζί στη σουίτα του ΠΑΟΚ να δούμε ένα παιχνίδι».



Το ιστορικό της λατρείας

Η μητέρα της Θεοδώρας, συγκινημένη από την ανταπόκριση του Γκαρσία στο αίτημα της οικογένειας, μας μίλησε για την περιπέτεια της μικρής και το ιστορικό της τρέλας της με τον Πάμπλο Γκαρσία.

«Είμαστε στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες με όγκο στο συκώτι», εξήγησε και συνέχισε: «Ψάχναμε τρόπο να ανεβάσουμε την ψυχολογία της. Αυτό που βοηθούσε τη Θεοδώρα είναι πως από το μπαλκόνι φαίνεται το γήπεδο της Τούμπας. Μια Κυριακή που ήμασταν εδώ ήθελε πολύ να πάει να στον αγώνα για να δει τον Γκαρσία που είναι η αδυναμία της η μεγάλη, ωστόσο κάτι τέτοιο απαγορευόταν. Η ψυχολογία της έπεσε επειδή δεν κατάφερε να επισκεφτεί την Τούμπα, αλλά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε το… θαύμα της και μας έφερε εδώ τον Πάμπλο Γκαρσία».

Η Ρία μοιράστηκε μαζί μας και ορισμένες οικογενειακές ιστορίες, ενδεικτικές της αδυναμίας της Θεοδώρας στον Πάμπλο Γκαρσία: «Όταν διάβασε στο διαδίκτυο ότι έφυγε ο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ, είχαμε ένα μεγάλο… ματς στο σπίτι. Πέταξε το ποντίκι από τα νεύρα της. «Τι έγινε;» τη ρώτησα. «Έφυγε ο Γκαρσία από τον ΠΑΟΚ κι εσύ μου είχες υποσχεθεί πως θα πάμε στο γήπεδο και θα βγω φωτογραφία μαζί του. Τώρα να μου τον φέρεις από την Ουρουγουάη να βγω φωτογραφία μαζί του. Όταν σου έλεγα να με πας στο γήπεδο, δεν με πήγαινες. Τώρα εγώ πως θα βγω φωτογραφία; Ένα πράγμα σου ζήτησα και δεν μου το έκανες». Δεν μου μιλούσε για μια εβδομάδα.

Όταν έμαθε ότι θα ξαναέρθει με έπιασε πάλι και μου είπε «τώρα θα με πας και δεν θα μου πεις ότι είναι οι αγώνες δύσκολοι. Στον πρώτο αγώνα θα με πας». Έγινε ό,τι έγινε και βρεθήκαμε στο νοσοκομείο όπου μάλωσε και με τον παιδοχειρούργο. Της είπε ότι είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται ορό κι εκείνη του λέει «ωραία, έλα να σου δείξω στο μπαλκόνι. Βλέπεις εκείνες τις σημαίες του ΠΑΟΚ και τους προβολείς; Εκεί θέλω να πάω την Κυριακή».

«Δεν μπορείς να πας Θεοδώρα εκεί».

«Γιατί δεν μπορώ να πάω; Αφού εσύ την κατάστασή μου την έχεις γράψει περιπατητική. Εκεί έβαλες το Χ στο χαρτί. Ούτε στο κλινήρης, ούτε στο κωματώδης. Άρα μπορώ να κάνω περιπάτους. Έλα, ρε γιατρέ, δέκα βήματα είναι το γήπεδο άσε με να πάω να δω τον αγώνα».

«Όχι».

«Είσαι πολύ κακός. Έπρεπε να σου πω ότι θα πάω στα Jumbo, να μου πεις πήγαινε κι εγώ να πάω στην Τούμπα».

Ο γιατρός γέλαγε και της είπε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να κατέβει στο κυλικείο να δει τον αγώνα στην τηλεόραση και τελικά πήγαμε εκεί. Όταν η Θεοδώρα είδε ότι δεν παίζει ο Γκαρσία σηκώθηκε κι έφυγε. «Πάω στο δωμάτιο, αν τον βάλει να παίξει, πάρτε με τηλέφωνο να κατέβω», μας είπε.

Είχαμε τσακωθεί και παλιότερα όταν γίνονταν τα εγκαίνια του ΠΑΟΚ Σκύδρας Pablo Garcia. Μου είχε ζητήσει να την πάρω μαζί, αλλά επειδή ήταν αργά δεν μπόρεσα. Εγώ έβγαλα μια φωτογραφία τον Γκαρσία. Όταν γύρισα σπίτι με ρώτησε «δεν πιστεύω να έβγαλες εσύ φωτογραφία με τον Πάμπλο και να μην έβγαλα εγώ; Γιατί αν έβγαλες θα την σβήσω».
Κάποια άλλη φορά με παρακαλούσε «έλα ρε μαμά, πάρε μαζί σου στο γήπεδο. Δεν είναι ανάγκη ν’ αργήσουμε. Πήγαινέ με τέσσερις ώρες πριν, να περιμένω το πούλμαν να έρθει, να βγάλω φωτογραφία μαζί του και μετά φεύγω».

Τώρα που η Θεοδώρα γνώρισε τον Πάμπλο Γκαρσία κι έβγαλε και φωτογραφία μαζί του, το επόμενο, το σημαντικό στάδιο είναι να γίνει καλά στην υγεία της και να έρχεται στην Τούμπα όποτε θέλει. Ο ΠΑΟΚ εύχεται ό,τι καλύτερο στην άδικη αυτή περιπέτεια ενός μικρού κοριτσιού και την περιμένει να τη φιλοξενήσει στο γήπεδο της Τούμπας.


  πηγή www.paokfc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου