Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Παράταση μέχρι τις 25 Απριλίου για την κινητικότητα στους ΟΤΑ


Δεκαέξι ακόμα μέρες θα έχουν στη διάθεση οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) για να δηλώσουν την επιθυμία να ενταχθούν στο πρόγραμμα της “εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας”, σύμφωνα με τροπολογία την οποία κατέθεσαν τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο νομοσχέδιο για την εκλογή των ευρωβουλευτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω τροπολογία δίδεται παράταση έως την Παρασκευή 25 Απριλίου προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας να αιτηθούν τη μετάταξή τους από τον ΟΤΑ στον οποίο εργάζονται στον ΟΤΑ τον οποίο θέλουν να εργαστούν.

Η σύντομη διορία που τους είχε αρχικά δοθεί (31 Μαρτίου) και ο φόβος τους για πιθανή διαθεσιμότητά ή και απόλυση τους, αποτέλεσαν σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Εσωτερικών τις βασικούς λόγους για τους οποίους δεν υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα κινητικότητας στο δημόσιο. Πηγές του capital.gr στην ηγεσία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έως τώρα μόλις 700 υπάλληλοι ΟΤΑ έχουν αιτηθεί τη μετάταξη τους σε άλλο φορέα ΟΤΑ. Υπενθυμίζεται πως οι 295 από τους 338 ΟΤΑ (325 Δήμοι και 13 Περιφέρειες) έχουν δηλώσει 5000 κενές θέσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να καλυφτούν μέσω του προγράμματος της “εθελοντικής ενδοαυτοδιοικητικής κινητικότητας”. Ωστόσο τόσο στο ΥΠΕΣ, όσο και στην ΚΕΔΕ υπάρχει αισιοδοξία για την επιτυχία της όλης διαδικασίας. Από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν πως οι 3500 εξ αυτών θα καλυφτούν με τις επικείμενες μετατάξεις. Αν υπάρξουν άλλες 500 μετατάξεις από εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Εργασίας (πχ ΙΚΑ) τότε θα επιτευχθεί ο Μνημονιακός στόχος της ένταξης στην “κινητικότητα” 25000 δημοσίων υπαλλήλων στην περίοδο 2013 – 14.

Η προαναφερθείσα παράταση είναι η τρίτη κατά σειρά που δίδεται για την ολοκλήρωση του β΄ κύματος κινητικότητας στο Δημόσιο (12.500 δημόσιοι υπάλληλοι). Αρχικά έπρεπε να ολοκληρωθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2013. Έπειτα η τρόικα έδωσε παράταση στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την ολοκλήρωση του εν λόγω “κύματος” μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2014. Έπειτα δόθηκε άτυπη παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου του 2014, για να φτάσουμε σήμερα στην τρίτη -κατά σειρά – παράταση, μέχρι την 25η Απριλίου. Να σημειωθεί, επίσης, πως θα απαιτηθούν τουλάχιστον άλλες πέντε μέρες μετά την 25η Απριλίου, μέχρι οι κατά τόπους αποκεντρωμένες διοικήσεις να πιστοποιήσουν την οικονομική δυνατότητα των ΟΤΑ που ζητούν να προσληφθούν σ΄ αυτούς οι υπό κινητικότητα υπάλληλοι.

Συνεπώς, η κινητικότητα στους ΟΤΑ δεν μπορεί να “κλειδώσει” νωρίτερα από την Παρασκευή 2 Μαΐου.
πηγή http://www.capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου