Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η άνοιξη στη φύση και στη ζωή μας

 Anoixi
Και να επιτέλους, έφτασε η άνοιξη. Το διαλαλούν χαρούμενα τα πρώτα χελιδόνια και τα πρώτα μπουμπούκια στους αγρούς. Ήρθε πανέμορφη για άλλη μια φορά, φωτεινή και χαρούμενη, γεμάτη μηνύματα ελπίδας και χαράς. Με πόσο ενθουσιασμό υποδεχτήκαμε τον ερχομό της.
Την περιμέναμε γεμάτοι λαχτάρα και προσδοκία. Ο ερχομός της άλλαξε το σκηνικό της ζωής μας. Ο χειμώνας που ζήσαμε τρείς ολόκληρους μήνες μας είχε διαμορφώσει διαφορετικά. Μας είχε αποκλείσει στα σπίτια μας , μακριά από την φύση, τους αγρούς και τα λιβάδια. Ο βαρύς γκρίζος ουρανός και τα σκούρα χρώματα του έντυναν το μικρό μας κόσμο πένθιμα και λυπημένα.
Μια ακαθόριστη μελαγχολία βασίλευε στις καρδίες μας και η ψυχή μας βρισκόταν σε νάρκη. Περίμενε με λαχτάρα την άνοιξη, για να της δώσει ελπίδα και φτερά να πετάξει χαρούμενη και ευτυχισμένη.
 Η φύση το χειμώνα έχει μια ηρεμία, μια γαλήνη, γιατί είναι ναρκωμένη η ύπαρξή της. Τα δέντρα περιμένουν, τα μπουμπούκια δεν τολμούν να ξεμυτίσουν και όλα προσμένουν το σύνθημα της άνοιξης για να γλεντήσουν και να λάμψουν σ’ όλο το μεγαλείο. Ο ουρανός με τα βαριά σύννεφα που περιμένει τις πρώτες αισιόδοξες ακτίνες του ζωοδότη ήλιου, για να αρχίσει να λάμπει και να σκορπά χαμόγελα ευτυχίας στην πλάση.
Και να! Ήρθε η άνοιξη , γεμάτη υποσχέσεις. Πρόβαλε ολόλευκη και φωτεινή και όλα με μιας μεταμορφώθηκαν. Η πλάση άρχισε έναν τρελό χορό. Φόρεσε ολάνθιστες φορεσιές, πράσινα πανωφόρια και έλαμψε τρισευτυχισμένη. Ο ουρανός ντύθηκε στο γαλάζιο φωτεινό του χρώμα, ο ήλιος ήρθε γεμάτος χαρά να βασιλέψει στη ζωή μας και όλα ακολούθησαν τον έντονο ρυθμό της δημιουργίας. Τα πουλιά και τα πολύχρωμα έντομα διαλαλούν τα ελπιδοφόρα μηνύματα της άνοιξης και καλούν, τους ανθρώπους στο μεγάλο πανηγύρι της φύσης.
 Η άνοιξη σήμανε την αναγέννηση και στη δική μας ζωή. Λαχταρούσαμε τη διασκέδαση και τη χαρά. Και όλα αυτά μας τα πρόσφερε πλουσιοπάροχα. Το τρελό πανηγύρι της φύσης μας παρέσυρε στον έντονο ρυθμό του και νιώσαμε την καρδία μας ν’ αλαφρώνει και να αφήνει πίσω της αισιοδοξία και ελπίδα.
 Η ζωή μπροστά μας ανοίγεται γεμάτη υποσχέσεις και όνειρα. Μαζί με την ψυχή, ο νους μας ένιωσε λεύτερος και πρόθυμος για ένα σωρό δημιουργικές σκέψεις.
 Η άνοιξη σήμανε για όλους μας μέρες καλύτερες, δημιουργικές, χαρούμενες. Η ψυχή μας άνθισε σαν λουλούδι και χύνει γύρω της την πλούσια ευωδιά της. Νιώθουμε την ανάγκη να αγαπήσουμε όλον τον κόσμο και να κάνουμε ένα σωρό χαρούμενα πράγματα .
Το κρασί της άνοιξης μας μέθυσε με την γλυκιά γεύση του και χάρισε στα μέλη μας κίνηση και ζωντάνια.
 Τώρα την άνοιξη όλα είναι όμορφα. Απολαμβάνουν τις χαρές της άνοιξης και μοιράζονται τις πλούσιες ομορφιές της. Τα μηνύματα της χαράς, της ελπίδας και της αληθινής ζωής ομόρφυναν την πλάση και έδωσαν νέα διάσταση στον κόσμο μας.
Ανδρέας Φ. Βασιλείου
πηγή http://www.amarysia.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου