Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μισθοί στο Δημόσιο.«Δεν θα πληρωθούν» λένε οι Γερμανοί, «κανένα πρόβλημα», απαντά η κυβέρνηση


 
Πόλεμος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας με επίκεντρο την έλλειψη ρευστότητας της χώρας μας και την αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων ακόμη και τον Μάρτιο ξέσπασε σήμερα σε συνέχεια των δηλώσεων Παναρίτη για τις απειλές των εταίρων μας. Το φυτίλι άναψε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung σύμφωνα με την οποία «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε φόβους ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας στο τέλος του μήνα». Προσθέτει, δε, ότι οι Έλληνες πρέπει πιθανόν να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να μην καταβληθούν στο ακέραιο οι μισθοί και οι συντάξεις, στο τέλος Μαρτίου.
Μάλιστα, η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος αναφέρει ότι, ο κ. Τσίπρας «χρειάζεται επειγόντως χρήματα. Για αυτό, θα πρέπει να πείσει το Eurogroup και την ΕΚΤ για την βούλησή του να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις, και μάλιστα την επόμενη εβδομάδα».
Έντονη αντίδραση της κυβέρνησης
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης η οποία σε ανώτατο επίπεδο, μέσω, δηλαδή, δηλώσεων του ίδιου του πρωθυπουργού αμέσως μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη ρευστότητα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και σε πρωινή συνέντευξή του στον alpha και κ. Βαρουφάκης ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εξασφάλιση των κονδυλίων για μισθούς και συντάξεις».
Να σημειωθεί πάντως ότι κυβερνητικές πηγές τόνιζαν με νόημα ότι η χώρα μας δεν έχει πάρει καμία δόση από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ από τον περασμένο Αύγουστο, εναποθέτοντας πολλές ελπίδες στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τις μεγάλες διευκολύνσεις αναφορικά με τις οφειλές στο Δημόσιο.
πηγή http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου