Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Πάτρα: Δήμαρχοι φέσωναν τους πατρινούς και έκαναν τα στραβά μάτια για χάρη επιχειρηματιών


Του Γιάννη Γεωργόπουλου
Τα απόνερα της παρανομίας που έχει συντελεστεί επί χρόνια με την μίσθωση και ηλεκτροδότηση των καταστημάτων στο παραλιακό μέτωπο της Ηρώων Πολυτεχνείου έχει και ουρά, καθώς τα όσα αποκαλύφθηκαν σχετικά με τη μη πληρωμή μεγάλων ποσών ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και ενοικίων που συνολικά ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ ακουμπάνε  ακόμα και αιρετούς αλλά και επικεφαλής δημοσίων υπηρεσιών.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το patrastimes.gr,  επί χρόνια Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι - έναντι ακόμα και ανταλλαγμάτων - καθώς και υπεύθυνοι υπηρεσιών, παρείχαν τις καλύτερες υπηρεσίες σε πρόσωπα, τα οποία μίσθωναν χώρους αλλά ποτέ δεν κατέβαλαν τόσο ενοίκια όσο και ποσά από κατανάλωση ρεύματος μέσω του Δημοτικού Φωτισμου αλλά ακόμα και λογαριασμών νερού.
Η «κολόνια» κρατάει χρόνια , καθώς πολλές από τις υποθέσεις  ασυλίας και παρανομίας ενοικιαστών σε περιοχές φιλέτα, τα οποία ανήκουν στο Δήμο - μερικές από αυτές δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας - τείνουν ακόμα και να παραγραφούν, αν  ενδεχομένως κάποιος εισαγγελέας επιχειρήσει να τις ‘σκαλίσει’
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση «επιχειρηματία» ο οποίος μίσθωνε και έχει ακόμα και σήμερα δεσμευμένο ακίνητο φιλέτο, το οποίο ανήκει στο Δήμο, και δεν κατέβαλε ποτέ σχεδόν το ενοίκιο . Το περίεργο στην υπόθεση είναι, πως υπήρξαν Δημοτικές Αρχές οι οποίες την ώρα που ο συγκεκριμένος «επιχειρηματίας» φέσωνε το Δήμο, πήγαιναν και έκαναν εκδηλώσεις στο χώρο που είχε, του έκοβαν τιμολόγια και τον χρυσοπλήρωναν.
Σε άλλη περίπτωση επιχειρηματίας ου έχει νοικιάσει ακίνητο  και το μίσθωμα πρέπει να το καταβάλει στο δήμο, μέχρι και πριν λίγους μήνες , δεν κατέβαλε ποτέ ενοίκιο αλλά και δεν πλήρωνε ρεύμα,  αλλά ποτέ δεν ενοχλήθηκε  από προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Εντελώς …συμπτωματικά ωστόσο , μέρος προεκλογικής εκστρατείας υποψηφίου Δημάρχου ο οποίος αργότερα «υπηρέτησε» και ως δήμαρχος,  πληρώθηκε με επιταγές του «φεσάκια» επιχειρηματία.
Ο παραλογισμός και η ασυλία σε μια σειρά από λαμογιές που έχουν γίνει με ακίνητα που ανήκουν στην πόλη δεν έχει τελειωμό,  καθώς με την ανοχή Δημοτικής Αρχής καλύφθηκε μέσα σε μια νύχτα κατασκευή που έχει γίνει στην παραλιακή ζώνη της Ηρώων πολυτεχνείου , η οποία σε συνδυασμό με άλλες κατασκευές έχει σχεδιαστικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον  και μετατράπηκε μέσω της δημιουργίας αυθαιρέτου κτίσματος σε κλειστό χώρο εστίασης και αναψυχής, αλλά κανένας δεν έχει τολμήσει να μιλήσει.
Αποκορύφωμα της υποκρισίας που υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια, αποτελεί και το γεγονός, πως στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, δυο πρόσωπα που εμπλέκονται στην παρανομία που έχει γίνει με τη μη καταβολή χρημάτων για την ενοικίαση αλλά και την κατανάλωση ρεύματος σε μαγαζιά της Ηρώων Πολυτεχνείου, ήθελαν να σώσουν την Πάτρα και ήταν υποψήφιοι σε συνδυασμούς παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Τώρα τι σωτήρες της πόλης θα ήταν τη στιγμή που φέσωναν και εξακολουθούν να φεσώνουν σε ορισμένες περιπτώσεις του πατρινούς , είναι μια άλλη υπόθεση
πηγή http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου