Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ H ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ Τ.Υ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΨΥΧΙΚΟΥ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με έκπληξη διαβάσαμε την Ανακοίνωση-Καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για όσα «πιστεύει και υποστηρίζει» αναφορικά με το συνδικαλιστικό κίνημα ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καριώτης Αλέξανδρος!!!
Ο καθένας βέβαια έχει το δικαίωμα να έχει την γνώμη του και να την εκφράζει ελεύθερα. Ωστόσο, ο κ. Καριώτης είναι θεσμικός παράγοντας και θα πρέπει να γνωρίζει πως έχει την υποχρέωσή ως αιρετός εκπρόσωπος (θεσμός) της Διοίκησης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού να σέβεται τους αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων (θεσμός) και να μην χρησιμοποιεί απαξιωτικές και υβριστικές εκφράσεις ως ο «κυρ Αλέξανδρος» στο καφενείο της γειτονιάς. Η συμπεριφορά του αυτή αναδεικνύει την βαριά έλλειψη αντίληψης της θέσης και του ρόλου του.
Ο κ. Καριώτης εκφράζοντας προφανώς την πολιτική του αντίθεση σε κάθε εναντίωση-αντίδραση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος ενάντια στην πολιτική εξαθλίωσης και οικονομικής εξόντωσης των μνημονίων χαρακτηρίζει «κοπρόσκυλα και κηφήνες» εκείνους που αποφάσισαν Στάση Εργασίας προκειμένου να διεκδικήσουν αυτονόητα πράγματα.
Φυσικά εάν τα ακούγαμε αυτά από τον «κυρ Αλέξανδρο» στο καφενείο της γειτονιάς τότε θα ελάμβανε άμεσα και αυθόρμητα την απάντηση που του αρμόζει!!! Επειδή όμως σεβόμαστε τον ρόλο μας αλλά και τον θεσμό του Αιρετού, που ο ίδιος απαξιώνει, το μόνο που μπορούμε σε αυτή την φάση να κάνουμε είναι να καταγγείλουμε την παντελή έλλειψη δημοκρατικής αντίληψης του κ. Καριώτη Αλέξανδρου.
Το συνδικαλιστικό κίνημα με τις κατά καιρούς αδυναμίες του αποτελεί θεσμικό πυλώνα της Δημοκρατίας. Οι διατυπώσεις και η φρασεολογία του κ. Καριώτη προσομοιάζει μόνο σε αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και αυτό είναι ένα ζήτημα που η Διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού είναι κάτι που δεν μπορεί να το αγνοήσει.
Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού να λάβει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην στάση και στα όσα βρίζοντας υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Καριώτης Αλέξανδρος που θα πρέπει είτε να ανακαλέσει είτε να καταδικάσει!!!
Δεσμευόμαστε πως σε πιθανό νέο κρούσμα αντιδημοκρατικής έκφρασης ή συμπεριφοράς θα βρεθούμε στο πλευρό του Συλλόγου και των εργαζομένων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και τότε υποσχόμαστε «…να κατέβουμε» στο δικό του επίπεδο»!!!
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος O Αναπλ. Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τράκας Γιάννης Τσούνης
 Αθήνα, 29 Μαρτίου 2016
Αριθμ. Πρωτ.: 300

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου