Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Εργατικό ατύχημα στο Δήμο Θεσσαλονίκης – Στο ΑΧΕΠΑ με κατάγματα εργαζόμενη

 
Ξημερώματα Παρασκευής 4/11, περίπου 01:30, στην οδό Βασ. Όλγας, διερχόμενο Ι.Χ. έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά 57χρονη εργαζόμενη με σύμβαση αορίστου χρόνου, την ώρα που πραγματοποιούσε αποκομιδή. Η εργαζόμενη νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με σοβαρά κατάγματα στο κεφάλι, στα πλευρά και στα πόδια.
Το παραπάνω περιστατικό προστίθεται στα πολλά σοβαρά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στους δήμους. Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, πόσο επικίνδυνες και δύσκολες είναι οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα και σε άλλες υπηρεσίες των δήμων.
Το περιστατικό έγινε γνωστό με ανακοίνωση της ΔΑΣ Θεσσαλονικης, με την παράταξη να εύχεται γρήγορη ανάρρωση στην συναδέλφισσα και να καλεί όλους τους συναδέλφους σε αγώνα για την εφαρμογή όλων των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας και για την κατάργηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων.
«Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια οι εργαζόμενες στην υπηρεσία καθαριότητας έπαιρναν σύνταξη στα 55 χρόνια, ενώ σήμερα, μετά τις αντεργατικές αλλαγές, το όριο έχει ανέβει στα 60. Πολλοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες, για να εξοικονομήσουν λίγα χρήματα παραπάνω, αναγκάζονται να δουλεύουν βράδυ σε ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες», τονίζει η ΔΑΣ στην ανακοίνωσή της.
πηγή http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου