Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου: «Είστε χούντα και κατακάθια» φώναξαν οι εργαζόμενοι στη δημοτική αρχή

symvoulio-1
Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν για μία ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, με αφορμή αυτή τη φορά το αίτημα του προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ να μιλήσουν στη συνεδρίαση για τα προβλήματά τους.
Ο Θάνος Θεοδώρου αρνήθηκε να ακούσει τους εργαζόμενους κάνοντας λόγο για «θέατρο σκιών» και ζήτησε από τα μέλη της πλειοψηφίας να αποχωρήσουν για να μη γίνουν κομπάρσοι στο θέατρο αυτό. Σύσσωμη η πλειοψηφία εγκατέλειψε την αίθουσα της συνεδρίασης, προκαλώντας την αντίδραση των συνδικαλιστών.
dsc01098
Η πρόεδρος του Συλλόγου Θάλεια Στάχτου κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι έκρυβε επί δύο χρόνια την απόφαση για το γάλα και ότι δεν έχει καταβάλλει επί πέντε μήνες τις υπερωρίες στους υπαλλήλους του Δήμου. Αναφέρθηκε επίσης στην εργολαβία για την αποκομιδή των σκουπιδιών τις ημέρες απεργίας του προσωπικού, τονίζοντας ότι είχε βαφτίσει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό «εθελοντική εργασία».
«Η δημοτική αρχή είναι ενάντια στον αγώνα των εργαζομένων» είπε η Θάλεια Στάχτου και το προεδρείο του Συλλόγου ευχαρίστησε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης που κάθισαν και τους άκουσαν, σε αντίθεση με τους συμβούλους της πλειοψηφίας.
symvoulio
«Χούντα- Είστε Χούντα»
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ήθελαν να μιλήσουν για το θέμα των εργαζομένων αλλά ο πρόεδρος του Σώματος Γ. Μουλάς, ο οποίος ήταν ο μόνος από την πλειοψηφία που δεν είχε αποχωρήσει, έδωσε εντολή να συνεχίσουν με το επόμενο θέμα και να ξεκινήσει την ανάγνωση του θέματος η γραμματέας του Συμβουλίου Κ. Τσοπουρίδου. Εκείνη τον άκουσε, συνέχισε στα υπόλοιπα θέματα και οι εργαζόμενοι εκνευρίστηκαν επειδή τους αγνοούσε ο Γ. Μουλάς. Τότε άρχισαν να φωνάζουν «Χούντα. Χούντα. Απεργία. Πάμε να φύγουμε. Τι ασχολούμαστε με τα κατακάθια;».
Στην απάθεια του Μουλά αλλά και στην αποχώρηση της δημοτικής αρχής απάντησε με την αποχώρησή της η συντριπτική πλειοψηφίας της αντιπολίτευση (ΛΑΣ, έξι ανεξάρτητοι, Πατσιαντάς, Επιλογή Ευθύνης, Κανελλής). Στην αίθουσα παρέμειναν μόνο οι Μ. Μιτζικός, Γ. Γρηγορίου και Κ. Τσοπουρίδου.
 Αμέσως μετά απέστρεψαν στη συνεδρίαση τα μέλη της πλειοψηφίας, με τον Θ. Θεοδώρου να επιτίθεται σε προσωπικό επίπεδο στην Θάλεια Στάχτου. «Δουλεύει για πλάκα» είπε και πρόσθεσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι 850 άτομα και όχι μόνο όσοι ήρθαν σήμερα εδώ. «Θα χαιρόμουν αν η Στάχτου έδειχνε την ίδια αγωνιστικότητα και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές. Δεν νοιαζόταν τότε για τα εμβόλια και για το γάλα. Τώρα το κάνει για επικοινωνιακούς λόγους. Για να αποδείξει την ύπαρξή της. Εμείς κρινόμαστε για τις πολιτικές αποφάσεις που έχουμε πάρει. Εμείς διάλογο με συνδικαλιστές δεν κάνουμε».
Παίρνοντας το λόγο ο Μ. Μιτζικός σημείωσε οτι το θέατρο δεν ήταν μονόπρακτο, καθώς είχε προηγηθεί η παράσταση της δημοτικής αρχής.
Στη συνέχεια ζήτησε να μιλήσει η Βιολέτα Καντόλα για να απαντήσει σε όσα ανέφερε η Θ. Στάχτου σχετικά με τις υπερωρίες. Η ίδια παραδέχθηκε ότι οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωρίες Σαββατοκύριακα και πως είναι απλήρωτοι από τον Ιούνιο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ.
Από την πλευρά του ο Απ. Γαλάτης επιτέθηκε στην παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» λέγοντας οτι βρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο από καραμπόλα και απαντώντας σε πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης για τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζουν έργα της ΔΕΥΑΜΒ, είπε: Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για τον εαυτό μου. Με ενδιαφέρει τι λένε οι φίλοι μου. Έχω να απαντήσω στην Επιλογή Ευθύνης ένα πράγμα: «Γατάκια».
 πηγή http://e-thessalia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου