Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Έφεση Δήμου κατά αποζημίωσης εργατικού ατυχήματος υπαλλήλου Καθαριότητας!


Με απόφαση που εξέδωσε η Οικονομική Επιτροπή, έφεση θα ασκηθεί από τον Δήμο Ρόδου, κατά απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία επιδικάστηκε αποζημίωση σε Δημοτικό Υπάλληλο ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά σε εργατικό ατύχημα.
Με την ίδια απόφαση κρίθηκε ότι, δεν θα πρέπει να ασκηθεί αίτηση αναστολής κατά της ίδιας απόφασης για το ποσό των 6.000 ευρώ που επιδικάστηκε ως προσωρινά εκτελεστό στον ίδιο υπάλληλο, λόγο της υγείας και οικονομικής του κατάστασης.
Η υπόθεση
Συγκεκριμένα, ο υπάλληλος άσκησε την 12η Μαΐου 2011 αγωγή εναντίον τού Δήμου Ρόδου, στην οποία ισχυριζόταν ότι, προσλήφθηκε από τον πρώην Δήμο Αφάντου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, την 1η-6ου-2010, για να απασχοληθεί μέχρι τις 31-12-2010, με την ειδικότητα του εργάτη καθαριότητας – συνοδού απορριμματοφόρου.
Στις 18-7-2010 ενώ εργαζόταν, το δεξί του πόδι παγιδεύτηκε στην πρέσα τού μηχανήματος ανύψωσης τού κάδου τού απορριμματοφόρου και υπέστη κατάγματα, με τον Δημοτικό Υπάλληλο να αναφέρει στην αγωγή του, ότι ο τραυματισμός του οφειλόταν σε αμελή συμπεριφορά των προστεθέντων υπαλλήλων τού πρώην Δήμου Αφάντου και ότι ο τραυματισμός του αυτός, του προκάλεσε ανικανότητα για εργασία μέχρι το πέρας της σύμβασης εργασίας, οπότε και απολύθηκε χωρίς να του καταβληθεί αντίστοιχη αποζημίωση.
Με βάση τους ισχυρισμούς του, ζήτησε να του καταβάλει ο Δήμος Ρόδου, ως καθολικός διάδοχος τού πρώην Δήμου Αφάντου, συνολικά, το ποσό των 13.343,60 ευρώ, περιοριζόμενο κατά το ποσό των 984,62 ευρώ, το οποίο εισέπραξε από τον ασφαλιστικό του φορέα, για τις αιτίες που ανέφερε στην αγωγή του, ως επίσης και το ποσό των 150.000 ευρώ για αποζημίωση, για την ηθική βλάβη που είχε υποστεί.
Επί της παραπάνω αγωγής, εκδόθηκε η με αριθμό 12/2017 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, η οποία έκανε δεκτή την αγωγή και υποχρέωσε τον Δήμο Ρόδου, ως καθολικό διάδοχο τού πρώην Δήμου Αφάντου, να καταβάλει στον πρώην δημοτικό υπάλληλο το ποσό των 15.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη, με το νόμιμο τόκο από την επίδοση τής αγωγής μέχρι την εξόφληση, καταδίκασε δε τον Δήμο και σε μέρος των δικαστικών εξόδων του, τα οποία όρισε στο ποσό των 500 ευρώ. Η απόφαση αυτή κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή για το ποσό των 6.000 ευρώ.
πηγή https://www.epoli.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου