Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Εργαζόμενοι ΟΤΑ Ν.Θεσσαλονίκης: 48ώρη απεργία -Κάθοδο στην Αθήνα για συμβασιούχους

 
Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας για την Τετάρτη και Πέμπτη 17 και 18 Μαΐου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων του Νομού Θεσσαλονικής.
Ταυτόχρονα την Πέμπτη προχωρούν στην διοργάνωση συγκέντρωσης στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο Υπουργείο Εσωτερικών στη 1:00 το μεσημέρι, με στόχο τη συμμετοχή σωματείων και συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα και βασικά αιτήματα:
— Να μην υπάρξει καμία απόλυση συμβασιούχου,
— Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα,
— Να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους, τα μέλη του συλλόγου σημειώνουν:
Η κοροϊδία σε βάρος των συμβασιούχων συνεχίζεται! Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει «παράνομη» την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017 και φτάνει μέχρι το σημείο να ζητά και επιστροφή των δεδουλευμένων, έχει ξεκάθαρο στόχο την απόλυση των συναδέρφων.
Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης καθώς όχι μόνο δεν δίνει λύση στην ομηρία των συμβασιούχων μονιμοποιώντας τους, αλλά μας κοροϊδεύει εδώ και μήνες τάζοντας «ρυθμίσεις» που θα λύσουν το πρόβλημα.
Ταυτόχρονα διατηρεί και επεκτείνει όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που διαμόρφωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σε αγαστή συνεργασία με τους «θεσμούς» της ΕΕ. Από κοντά και η ΝΔ που εμφανίζεται «δικαιωμένη από την απόφαση του ΣΤΕ, από κοντά και η ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι που ετοιμάζουν τις απολύσεις των συμβασιούχων, πριν ακόμα καθαρογραφεί η απόφαση.
Στόχος όλων η παράδοση στους εργολάβους των υπηρεσιών των Δήμων, πάγια τακτική τους η ανακύκλωση της ανεργίας. Δεν ξεχνάμε τη στάση της ηγεσίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μόνιμα εχθρική στους συμβασιούχους και ας κάνει ότι στηρίζει στα λόγια τον αγώνα μας.
Δεν κάνουμε πίσω!
Οργανώνουμε τον αγώνα μας με στόχο να μην υπάρξει καμία απόλυση, να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μετατραπούν οι συμβάσεις μας σε αορίστου χρόνου. Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε, όπως κάναμε το φθινόπωρο με την παράταση των συμβάσεων που πετύχαμε. Με μαζικές – μαχητικές κινητοποιήσεις και με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στο πλευρό μας βάζουμε φραγμό στα σχέδια της Κυβέρνησης.
Παλεύουμε ενάντια σε μνημόνια παλιά και νέα, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τη φοροληστεία, την επίθεση στα δικαιώματά μας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, αναπλήρωση απωλειών, κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Συνεχίζουμε δυναμικά με το πλαίσιο που αποφασίσαμε στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Παρασκευή και είναι:
1. Νεα Γενική Συνέλευση την Τρίτη 16 Μαΐου και ώρα 13:00 μμ. στο Εργατικό Κέντρο με στόχο τη δημιουργία συντονιστικού με όλους τους συμβασιούχους από τη Βόρεια Ελλάδα.
2. 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη 17 και 18 Μαΐου.
— Τετάρτη 17 Μαΐου συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 πμ. στο Άγαλμα του Βενιζέλου.
— Πέμπτη 18 Μαΐου προχωράμε σε κινητοποίηση στην Αθήνα (συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο Υπουργείο Εσωτερικών 13:00 το μεσημέρι) με στόχο τη συμμετοχή σωματείων και συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα.
πηγή http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου