Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Πως η βιομηχανία τροφίμων παράγει το κρέας που τρώμε

 thes-na-synexiseis-na-trws-to-kreas-tou-emporiou-des-ti-trws
Η εποχή μας είναι συνυφασμένη με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την «πρόοδο» της ανθρωπότητας. Δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις, η πρόοδος που έχει αναπτύξει η επιστήμη χρησιμοποιείται με μόνο σκοπό το κέρδος. Αυτό συμβαίνει χωρίς τύψεις και χωρίς να δείχνουμε έλεος και σεβασμό σε κανένα πλάσμα πάνω στη γη. Όπως συμβαίνει με τα ζώα, που για να καλύψουμε τις ανάγκες που δημιούργησε η βιομηχανία τροφίμων σε κατανάλωση κρέατος, έχουν αναπτυχθεί βάναυσες διαδικασίες και αρκετά επώδυνες για τα ζώα. Δυστυχώς, το αγρόκτημα έχει αντικατασταθεί από μονάδες εκτροφής και το κρέας που φτάνει στο ψυγείο μας εκτρέφεται με μοναδικό σκοπό το κέρδος. Δεν υπάρχουν τύψεις για τα εγκλήματα που διαπράττουμε εναντίον της φύσης, και είναι μια διαδικασία που σε αρκετές περιπτώσεις είναι επικίνδυνη ακόμη και για τον άνθρωπο.

Η ανθυγιεινή διατροφή έγινε συνήθεια ζωής

Η διατροφή έχει φτάσει στο σημείο να θεωρείται από πολλούς ένα έγκλημα της εποχής μας. Μοναδικός σκοπός, η επάρκεια τροφίμων να καλύψει τη μεγάλη αγορά του δυτικού κόσμου και η μεγαλύτερη κερδοφορία. Το βίντεο που ακολουθεί «ρίχνει φως» σε όσα συμβαίνουν πίσω από τις κλειστές πόρτες των βιομηχανικών εκτροφείων του ανεπτυγμένου κόσμου. Αποκαλύπτοντας την ταλαιπωρία που υφίστανται τα ζώα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους, μέχρι να καταλήξουν πίσω από τις ψυχρές πόρτες των ψυγείων μας.
Ας δείξουμε την απαραίτητη προσοχή σε όσα μεταφέρει το ντοκιμαντέρ του James Cromwell. Ίσως έτσι προβληματιστούμε για τα αγαθά και τρόφιμα, που φτάνουν καθημερινά στο πιάτο μας και καταλήγουν στον οργανισμό μας.
Αν δώσουμε περισσότερη βαρύτητα στις διατροφικές συνήθειες, επιλέγοντας κρέας που έχει εκτραφεί σε ελεύθερο περιβάλλον. Λαχανικά τα οποία είναι απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα. Τότε, θα ενισχύσουμε την υγεία του οργανισμού, και θα σταματήσουμε την εγκληματική ασυδοσία που συμβαίνει εναντίον της φύσης και έχει ως μοναδικό σκοπό την υπέρογκη κερδοφορία.
γ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου