Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

'Athens Pride 2017: Η Αθήνα πρωτεύουσα της "ελευθερίας" και της "δημοκρατίας''


της Σήλιας  Κεαλόγλου
Μου είπαν, μην πεις κάτι γι'αυτό το θέμα, θα βρείς τον μπελά σου...Και σε αυτήν την φράση, συνοψίζεται η άλλη, σοβαρότερη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Να μην έχεις ελευθερία γνώμης, γιατί θα τα ακούσεις από όλους αυτούς που έχουν την αντίθετη. Δεν μπήκα, ούτε θα μπω ποτέ σε αυτή τη λογική. Και έχω να πω τα εξής.
''Athens Pride 2017: 'Η Αθήνα πρωτεύουσα της ελευθερίας και της δημοκρατίας''.
Καταρχάς, μόνο με αυτό γελάνε και οι πέτρες.
''Με το σύνθημα ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, το Athens Pride 2017 τονίζει ότι η επαφή με το βίωμα του κάθε ατόμου μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την επαναξιολόγηση των αρχών μας, την αμφισβήτηση των κοινωνικά κατασκευασμένων εννοιών και στερεοτύπων και την σταδιακή ηθική πρόοδο της κοινωνίας μας. Επιδιώκουμε μια κοινωνία στην οποία αξίες όπως η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη θα ιεραρχούνται ευνοϊκότερα''.
Αυτό λοιπόν που λένε οι διοργανωτές, είναι ότι βλέπουμε σε αυτές τις φωτογραφίες. Και είδα σε άλλες φωτογραφίες, ανθρώπους με τα παιδιά τους, και τα παιδάκια να βλέπουν όλα αυτά και να αξιολογούν εκ νέου τις τις αρχές τους. Και βέβαια, έμαθαν και αξίες, όπως ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, και η αλληλεγγύη. Αλήθεια, εσείς οι κυβερνώντες, που χαχανίζατε και βγάζατε σελφι με τους ''διαφορετικούς'', τους άλλους που βλέπουμε στις εικόνες τι τους κάνατε?Τους αφήσατε εκεί να τους ποδοπατάνε όλοι αυτοί, ή τους εξαφανίσατε για να μην τους δουν τα παιδάκια, και ρωτήσουν γιατί δεν ισχύει και γι'αυτούς η ισότητα, ο σεβασμός και η αλληλεγγύη?
Αλήθεια, πόσο στοίχισε όλο αυτό το πανηγύρι?
Πιστεύω στην ισότητα των ανθρώπων και στο δικαίωμα του καθένα να είναι ότι θέλει. Για τον εαυτό του όμως. Όχι να το επιβάλλει και σε άλλους. Και προπαντός όχι με παρελάσεις τέτοιου είδους. Και δεν μου αρέσει καθόλου που υπάρχουν άνθρωποι που στηρίζουν τέτοιες εκδηλωσεις, ενώ είναι απόντες από αυτούς που πραγματικά εξευτελίζονται σε αυτόν τον τόπο...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου