Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής της απόφασης του ΕΣ για τους συμβασιούχους!


Στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, βρέθηκε χθες το ζήτημα των συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Καθαριότητας Δήμων, με την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, να υποστηρίζει ότι, “μέχρι η απόφαση να επιδοθεί, αυτή είναι σε εξέλιξη”...!
«Με αυτόν τον τρόπο επιχείρησε να βάλει “φρένο” στα σενάρια που διακινήθηκαν το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την εκτέλεση της κρίσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το τι μέλλει γενέσθαι με τους συμβασιούχους από παράταση, αν δηλαδή είναι νόμιμες οι συμβάσεις τους και τα χρήματα της μισθοδοσίας που ελάμβαναν», σχολιάζει η δημοσιογράφος Ηλέκτρα Βισκαδουράκη και η εφημερίδα «Η Αυγή».
Η Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου μίλησε για μια “πανθομολογουμένως στρέβλωση”, που “υπερακοντίζει την κρίση που σχηματίστηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε σχέση με τους συμβασιούχους”. “Μέχρι να επιδοθεί η απόφαση, είναι σε εξέλιξη. Μπορεί να αναδιατυπωθεί, να ανασχηματιστεί”, είπε χαρακτηριστικά.
Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος υπογράμμισε τις αντιφάσεις που ενέχει η απόφαση μεταξύ της νομικής και της κοινωνικής θεώρησης. Απευθυνόμενος στους δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο κ. Ν. Βούτσης είπε:
“Με την πρόσφατη απόφασή σας για τους συμβασιούχους φάνηκε ότι μέσα από μια ακριβή εφαρμογή του Συντάγματος, μπορεί να προκύψουν και αποφάσεις που μπαίνουν στο επίκεντρο μιας πολιτικής αντιπαράθεσης”. Μπορεί κανείς να δει από την πλευρά της κοινωνίας, ότι ενώ μπορεί να είναι μια απολύτως άψογη νομικά απόφαση, δεν μπορεί να θεωρηθεί δίκαιη ως προς τα αναδρομικά”.
Ο κ. Βούτσης έθιξε το σκέλος της απόφασης, που αφορά στην κρίση των δικαστών για τις μη σύννομες αμοιβές που έπαιρναν οι συμβασιούχοι από παράταση.
“Το Ελεγκτικό Συνέδριο πρέπει να προφυλάξει το ίδιο το κύρος του και το ρόλο του ως ένα από τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, ώστε να μην επιτρέπει και την ελάχιστη ακόμη έστω και άδικη υπόνοια ότι κρίνει και κρίνεται με εξωνομικά και εξωδικαστικά κριτήρια”, τόνισε ο γ.γ. του Υπ. Εσωτερικών, Κ. Πουλάκης. Σημείωσε, όμως, ότι το σκεπτικό και το διατακτικό της απόφασης όταν αυτή γίνει επισήμως γνωστή θα ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από το Υπουργείο Εσωτερικών, “το οποίο θα φροντίσει για την επίλυση ενός υπαρκτού κοινωνικού προβλήματος με σεβασμό στα όρια που θέτει η κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου”.
πηγή https://www.epoli.gr/anoikto-endexomeno-allagis-apofasis-a-89709.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου