Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Ο ΠΑΤΟΥΛΗΣ,Ο ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

Την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο δημαρχείο Αμαρουσίου παίχτηκε μια ακόμη σκηνή από το έργο ομηρίας των εργαζόμενων συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου, καθώς και του συνόλου εργαζομένων συμβασιούχων στους δήμους όλης της χώρας.
Στο έργο αυτό, το σενάριο γράφει η υποταγμένη στους δανειστές εταίρους κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σκηνοθέτης είναι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και παραγωγός οι δανειστές, που ζητούν την αποδόμηση κάθε κοινωνικής δομής με σκοπό την άνευ όρων παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα. Τραγικός συμπρωταγωνιστής ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης
Χθες, λοιπόν, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κύριος Πατούλης έκανε μια επίθεση εναντίον του κατοχικού υπουργού Πάνου Σκουρλέτη και ταυτόχρονα μια επίθεση ευχολογίων και φιλίας στους δοκιμαζόμενους εργαζόμενους. 
Απορία αποτελεί και η παθητική στάση της αντιπολίτευσης του Δήμου απέναντι στους εργαζόμενους, μιας και εκτός από φιλικά χτυπήματα στην πλάτη δεν πήραν τίποτε άλλο. 
Ξέχασε, λοιπόν, ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ να πει στους εργαζόμενους το κείμενο συμφωνίας με τον κύριο Φούχτελ (Γερμανό ύπατο για τους ελληνικούς δήμους, στα πλαίσια της 6ης Ελληνογερμανικής συνέλευσης του Ναυπλίου. Εκεί συμφώνησε τη διαχείριση και αποκομιδή των απορριμμάτων να παραχωρήσει σε ιδιώτες, το οποίο σημαίνει απολύσεις των ήδη δοκιμαζόμενων εργαζομένων συμβασιούχων. 
Η ελληνογερμανική συνεργασία είναι συνέπεια και δεσμεύσεις, ​που απορρέουν ​από τη μυστική συμφωνία ΠαπανδρέουΜέρκελ που δεν πέρασε από τη Βουλή.  
Τέτοιοι ψευτοθεσμοί, όπως η «Ελληνογερμανική Συνέλευση», προέρχονται από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» (ή Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση), που υπέγραψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και η Άνγκελα Μέρκελ τον Μάιο του 2010, την εποχή του πρώτου μνημονίου. Συμφωνία «αποικιακού τύπου», χωρίς θεσμικό προηγούμενο, δυνάμει της οποίας ορίσθηκε ο Φούχτελ «υφυπουργός επί ελληνικών θεμάτων»!
Στόχος του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι μεταξύ άλλων να ελέγξει η γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, όπως η διαχείριση απορριμμάτων μέσω της παροχής τεχνογνωσίας και παραχώρησή της σε ιδιώτες, το οποίο σημαίνει απολύσεις εργαζομένων συμβασιούχων.
Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τις βλέψεις όλων όσοι τόσο καιρό προωθούσαν τη δήθεν «ελληνογερμανική φιλία» και διοργάνωναν φιέστες με τον κ. Φούχτελ. Ποιος τους πιστεύει πια, όταν διατείνονται ότι θα υπερασπιστούν τους πολίτες, τις δημόσιες δομές, τα κοινωνικά αγαθά  και, κυρίως, την ανεξαρτησία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;
 ΕΠΑΜ   ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ -ΠΕΥΚΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
πηγή http://enypografa.gr/?p=150613


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου