Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Δ. Ρόδου: Σε ιδιώτες η αποκομιδή των απορριμμάτων

 
Σε ιδιωτικές εταιρείες παρέδωσε την αποκομιδή, μεταφορά και διαχείριση των απορριμμάτων της Ρόδου, η δημοτική αρχή του νησιού, όπως ανακοίνωσαν χτες σε συνέντευξη τύπου, ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και αντιδήμαρχος Καθαριότητας Μιχάλης Παλαιολόγος.
Το έργο της αποκομιδής, η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε ήδη, θα ανάλαβουν οι εταιρείες “Στήριξης Τεχνική” και ENACT A.E. Το έργο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τις 15 Ιουνίου με 25 συνολικά καινούργια απορριμματοφόρα, 104 εργαζόμενους (σαρωτές / κλαδευτές) που θα αναλάβουν κατά 80% την πόλη της Ρόδου και θα εξαπλωθούν σταδιακά σε όλο το νησί – με σημείο αιχμής τις τουριστικές περιοχές, όπως η Λίνδος, το Φαληράκι, τα Κολύμπια, τ’ Αφάντου κ.λπ. Επιπλέον, ο στόλος θα ενισχυθεί με πέντε ακόμη οχήματα (απορριμματοφόρα και σαρωτές) τα οποία έχει παραγγείλει με leasing η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου – ενώ τα οχήματα που κρίνονται “γηρασμένα” και ακατάλληλα, θα αποσυρθούν για επισκευές και θα χρησιμοποιούνται επικουρικά, όπου χρειάζεται.
«Ύστερα από τις συμπληγάδες και από πολλές περιπέτειες, τα καταφέραμε. Το εγχείρημα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αποκομιδής των απορριμμάτων έτσι όπως την είχαμε σχεδιάσει, με τα 1.000 εμπόδια, τα καταφέραμε», είπε ο Δήμαρχος, ευχαριστώντας όλους τους συνεργάτες του, τους υπηρεσιακούς και σε όλους όσοι στήριξαν τις προσπάθειες της δημοτικής Αρχής.
Ο κ. Χατζηδιάκος έκανε μια σύντομη αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης της Καθαριότητας, «που πέρασε “διά πυρός και σιδήρου”, καθώς υπήρξαν πολλά προβλήματα στην εξέλιξη της διαδικασίας του διαγωνισμού το 2016, ενώ παράλληλα, γινόταν αγώνας για να διατηρηθεί η πόλη και κατ’ επέκταση το νησί, καθαρά».
Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι σήμερα στην Αθήνα θα υπογράψει την σύμβαση με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης για την προμήθεια των μπλε κάδων (1.500 συνολικά) ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες για την λειτουργία του ΚΔΑΥ.
Την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους και κανένας δεν πρόκειται να χάσει την δουλειά του, καθώς υπάρχει μια “συμφωνία κυρίων” με τον ιδιώτη για το θέμα, εν αναμονή βέβαια των εξελίξεων σε κεντρικό επίπεδο με τον νόμο που αφορά τους συμβασιούχους.
ΠΗΓΉ http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου