Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ Η ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

 

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου

Με  διαδικασίες  φαστ τρακ στο Δημοτικό Συμβούλιο που  πραγματοποιήθηκε  την  1Η Αυγούστου και λίγο πριν τα μεσάνυχτα, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε στην εκποίηση της συντήρησης και της επισκευής οχημάτων.
Η μεθοδολογία που ακολούθησε δεν μας προκαλεί εντύπωση. Η πολιτική της είναι δεδομένη πλέον. Όσο και να θέλησαν ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος να πείσουν τους δημοτικούς συμβούλους ότι αυτό είναι προς το συμφέρον του Δήμου, κατάφεραν και πέτυχαν το αντίθετο. Ο μεν Δήμαρχος έλεγε ότι τα οχήματα πλέον θα βγαίνουν με πιστοποίηση από τα ιδιωτικά συνεργεία, ο μεν αντιδήμαρχος μιλούσε για πιστοποιημένα συνεργεία. Ενώ ο Αντιδήμαρχος παραδέχτηκε,  ότι όλα αυτά τα χρόνια με τους εργολάβους γινόταν πάρτι.
Για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε και από τη χθεσινή συζήτηση ότι η Διοίκηση του Δήμου μια πολιτική ακολουθεί και αυτή δεν είναι άλλη από αυτή που επιτάσσουν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.  Ο κατά τα άλλα υπερασπιστής του Δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου για ακόμα μια φορά αποδείχθηκε υπερασπιστής της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
Αντί να φροντίσουν όλα αυτά τα χρόνια που οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βρίσκονται στη Διοίκηση του Δήμου να προχωρήσουν στην στελέχωση Μόνιμου Προσωπικού επιστημονικού και τεχνικού, έρχονται και την οργάνωση και λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας  την χαρίζουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Βέβαια για το κόστος και από ποια τσέπη θα βγουν τα χρήματα, από τα μέλη της Διοίκησης δεν βγήκε άχνα. Ρωτάμε εδώ: δεν υπάρχει σεβασμός στα χρήματα των δημοτών; Βέβαια  το σεβασμό  προς τους δημότες η Διοίκηση του Δήμου τον περιορίζει μόνο όταν πρόκειται για τους αγώνες των εργαζομένων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.
Άχνα όμως δεν βγήκε και για τους εργαζόμενους που ουσιαστικά κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο την επόμενη περίοδο αφού με την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, οι συνάδελφοι ουσιαστικά δεν θα έχουν κανένα αντικείμενο εργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια αφού θα τους απαγορευτεί να ακουμπούν τα αυτοκίνητα μιας και τη συντήρηση θα την έχει αναλάβει ο εργολάβος. Όσο και να προσπαθεί να πείσει η Διοίκηση του Δήμου ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν και ότι δεν έχουν  να χάσουν τίποτα. Εμείς τους λέμε ότι πρόβλημα θα υπάρξει και θα πρέπει να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση.
Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου αντί να κάνει τον ντίλερ στους εργολάβους να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και για όλες τις υπηρεσίες.
Θα το επαναλάβουμε για ακόμα μια φορά. Το ζήτημα της εκποίησης των υπηρεσιών του Δήμου μας αφορά όλους. Αφορά τους εργαζόμενους γιατί πρόκειται για τη δουλειά τους, αφορά όμως και τους δημότες γιατί το κόστος της ιδιωτικοποίησης και το κέρδος του εργολάβου το πληρώνουν οι δημότες μέσα από τα δημοτικά τέλη όσο και να προσπαθεί η Διοίκηση του Δήμου να το αποκρύπτει.
Το Δ.Σ. του Σωματείου με απόφαση του, θα προχωρήσει σε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία ώστε και η συγκεκριμένη απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να μείνει στα χαρτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου