Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Δήμαρχος Θερμαϊκού: Θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας καθαριότητας

 
Στην προχτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, ο δήμαρχος κ. Μαυρομάτης δήλωσε ότι ο διεθνής διαγωνισμός για την εκχώρηση της υπηρεσίας καθαριότητας σε εργολάβους για τα επόμενα δύο χρόνια θα προχωρήσει κανονικά «μετά την απόρριψη των τριών προσφυγών που κατατέθηκαν για το θέμα αυτό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης» για να πάρει την απάντηση από τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ότι η μία από τις προσφυγές αυτές που είχε γίνει από την παράταξή του, απορρίφθηκε όχι για ουσιαστικούς λόγους (αν σωστά δηλαδή ξεπουλιέται η καθαριότητα στα μεγαλοσυμφέροντα), αλλά για καθαρά τυπικούς λόγους, με την Αποκεντρωμένη να δηλώνει αναρμοδιότητα.
Όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια με ανακοίνωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», ενώ έχει ήδη προκηρυχθεί στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, από τις 9:00 το πρωί ως τη 1:00 μετά το μεσημέρι, από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η οποία αντιδρά στο επιχειρούμενο νέο ξεπούλημα της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού σε ιδιώτες. Για το ίδιο θέμα, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, την ίδια μέρα, στις 9 το πρωί.
Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Θερμαϊκού, ότι, παρά το γεγονός πως πλέον δεν υφίσταται απαγόρευση προσλήψεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (καθαριότητα) των δήμων, δεν αξιοποίησε αυτήν τη δυνατότητα και δεν προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη του απαιτούμενου μόνιμου προσωπικού. Παράλληλα, εκφράζει τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού, που, όπως αναφέρει, «αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου από την Δημοτική Αρχή, έναντι του ποσού των 3.000.000 ευρώ».
«Η σκόπιμη απαξίωση της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού και η επίμονη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να προωθήσει το ξεπούλημα Δημοτικών Υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους ενάντια στα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών, που θα κληθούν να βάλουν «βαθιά το χέρι στη τσέπη»… ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ», αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας τη Δημοτική Αρχή και το δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, να ανακαλέσει άμεσα κάθε ενέργεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας».
Ανάλογη ανακοίνωση καταδίκης των ενεργειών της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού και συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων του δήμου Θερμαϊκού για να αποτραπεί το ξεπούλημα της καθαριότητας, εκδόθηκε και από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης
πηγή  http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου