Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ(ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ) ΤΗΣ ΔΑΣ ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ


ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νεας Ιωνίας
Συναδέλφισες και συνάδελφοι,
Είναι γνωστή και εκφρασμένη η πολιτική βούληση της δημοτικής Αρχής στην  προώθηση επιλογών της Κυβέρνησης. Μια τέτοια επιλογή αποτελούν οι προσλήψεις αορίστου χρόνου στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Με τις συγκεκριμένες προσλήψεις  μετακυλύετε το κόστος μισθοδοσίας των συγκεκριμένων εργαζομένων , από τον  κρατικό προϋπολογισμό  στους δημότες ( εργαζόμενους , συνταξιούχους, άνεργους), διότι  η μισθοδοσία των εργαζομένων αυτών  εξασφαλίζεται  από τα δημοτικά τέλη που πληρώνουμε όλοι μας.
Με το πρόσχημα της απαγόρευσης των προσλήψεων από τη κυβέρνηση, οι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ ,της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, προχωρούν συστηματικά στην εκχώρηση υπηρεσιών σε μεγαλοεργολάβους , αφού λόγω έλλειψης προσωπικού οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, χτυπώντας παράλληλα τους μισθούς, τη μόνιμη και με  δικαιώματα εργασία. Είτε στη πρώτη, είτε στην δεύτερη  περίπτωση, τελικά πληρώνει και πάλι ο λαός.          
Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Ιωνία, για να δείξει  ότι οι επιλογές της δεν είναι αντιλαϊκές και αντεργατικές και ότι έχουν την υποστήριξη και τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου εργαζομένων του δήμου, επιχείρησε με την σύμπραξη   των κυβερνητικών συνδικαλιστών της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ)  -που κατέχουν θέση αντιπροέδρου και γραμματέα  στο προεδρείο του σωματείου - να εκμαιεύσει  απόφαση του Δ.Σ του σωματείου χωρίς αυτό να έχει συνεδριάσει!!! Τέτοια ήταν η πρεμούρα τους  να ικανοποιήσουν  το "αίτημα" της δημοτικής αρχής,  εν όψη του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 16/10/2017. Η απόφαση του σωματείου έπρεπε να συμφωνεί με την απόφαση της δημοτικής αρχής. Η απόφαση όμως αυτή περικλείει  έναν αντεργατικό χαρακτήρα, αφού οι νέες προσλήψεις  συνεπάγονται απολύσεις συμβασιούχων .                                                          
Προκειμένου να ικανοποιήσουν τη δημοτική αρχή, έφτασαν  στο σημείο να αγνοήσουν  ότι το σωματείο έχει  καταστατικό, οπότε κατάργησαν την πρόεδρο!!!  και ανέλαβαν με το έτσι θέλω το ρόλο του προέδρου οι ίδιοι!!! Χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.
Έτσι αποφάσισαν και συμφώνησαν με τις υπόλοιπες παρατάξεις  για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Την τηλεφωνική συνεννόηση που είχαν μεταξύ τους, την ανακοίνωσαν  ως απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου!!! Αρνήθηκαν  πεισματικά την πρόταση της ΔΑΣ - που έχει τη θέση του προέδρου-  να συνεδριάσει  κανονικά το Δ.Σ του σωματείου και να αποφασίσει, αφού προηγουμένως συζητήσει ολοκληρωμένα το θέμα.
Στην ουσία συνάδελφοι, με αφορμή το συγκεκριμένο θέμα του Δημοτικού  Συμβουλίου -προγραμματισμός προσλήψεων  τακτικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα-  η παράταξη ΑΣΚ με την απόφαση που ισχυρίζεται ότι πήρε το Δ.Σ του σωματείου- την οποία  μάλιστα έστειλε στο ιδιαίτερο γραφείο Δημάρχου και κοινοποίησε στο τμήμα προσωπικού-  ΣΥΜΦΩΝΕΙ να γίνονται προσλήψεις ανταποδοτικού  χαρακτήρα σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου  
Με τον τρόπο αυτό, η ΑΣΚ επιχειρεί να κατευθύνει μελλοντικές αποφάσεις  του  δ.σ. του σωματείου, σχετικά με το πώς θα εξασφαλίζονται  οι μισθοί του μόνιμου προσωπικού.  Γνωρίζουμε πολύ καλά ποιές  είναι οι πραγματικές  προθέσεις των περισσότερων δημοτικών αρχών και της κυβέρνησης. Να  επεκτείνουν τις προσλήψεις μέσω ανταποδοτικών σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων. Η  ΑΣΚ-ΟΤΑ στηρίζει και προωθεί την ίδια  πολιτική . Όμως ο λαός  που έχει γονατίσει να πληρώνει,  δεν αντέχει άλλο!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Αυτό που έγινε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!  Δεν πρέπει να αφήσουμε τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές, ή οποιουσδήποτε άλλους, να καταπατούν το καταστατικό και να παίρνουν αποφάσεις, που στην ουσία ακυρώνουν το ρόλο και τη λειτουργία του σωματείου, σας υποτιμούν και σας αγνοούν  ως εργαζόμενους.  Για το  ίδιο θέμα, των προσλήψεων ανταποδοτικού χαρακτήρα που αφορά άμεσα την τύχη των συναδέλφων συμβασιούχων , των οποίων οι συμβάσεις λήγουν την 31/3/2018, οι συνδικαλιστές της ΑΣΚ  δεν βρήκαν να πουν κουβέντα.
Συνάδελφοι, η απόφαση αυτή που παραβιάζει το καταστατικό είναι άκυρη για δύο ουσιώδεις λόγους: 1.γιατί η πρόεδρος δεν είχε κανένα κώλυμα να συγκαλέσει  το δ.σ.  του σωματείου (άρθρο 34 του καταστατικού)  2.Γιατί δεν προβλέπεται καταστατικά συνεδρίαση  δια τηλεφώνου ( όσο και αν βολεύει τη δημοτική αρχή για να στείλει αυτήν την απόφαση μαζί με τη δική της στο υπουργείο, ώστε να πάρει τα εύσημα της κυβέρνησης).  Δε μας κάνει εντύπωση η τακτική της ΑΣΚ-ΟΤΑ, διότι κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με την αξιολόγηση, όπου άλλα δήλωσαν στη συνέλευση εργαζομένων και άλλα τελικά έπραξαν, επιχειρώντας να δώσουν δυο μέρες ακόμη παράταση στις καταθέσεις των εντύπων της αξιολόγησης, για να φανούν μεγαλύτερα τα ποσοστά των υπαλλήλων που έκαναν αξιολόγηση,  αποδεικνύοντας ότι  οι τελευταίοι που υπολογίζουν είναι οι εργαζόμενοι.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές που τους βάζουν στο περιθώριο και υπονομεύουν τα συμφέροντά τους και το μέλλον τους. Ταυτόχρονα εισάγουν μεθόδους που ακυρώνουν τη δράση του σωματείου μας.
Καλούμε επίσης του συναδέλφους των άλλων παρατάξεων, που θέλουμε να πιστεύουμε ότι παγιδεύτηκαν από την ΑΣΚ και συναίνεσαν, να επανεξετάσουν τη θέση τους παίρνοντας υπόψη  και τα στοιχεία που παρατίθενται στην  ανακοίνωσή  μας
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ συνεχίζει να διεκδικεί μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη δικαιώματα, για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και των Ν.Π.Δ.Δ.  που έχουν ελλείψεις προσωπικού, με χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των εργαζομένων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
                                                                                                             ΟΚΤΩΒΡΗΣ  2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου