Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ξαναχτυπά!!! Αυτή τη φορά αιχμή του δόρατος είναι η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Το θέμα συζητιέται έντονα (γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται σε δήμους, περιφέρειες και άλλες δημόσιες υπηρεσίες της χώρας),  τόσο για τις συνέπειες της εφαρμογής του συγκεκριμένου νόμου στους εργαζόμενους, όσο και το μεγάλο ποσοστό εργαζομένων που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή από τη συγκεκριμένη αξιολόγηση. Η απεργία- αποχή συνεχίζεται μέχρι την 23η Οκτωβρίου, ημέρα που εκπνέει η προθεσμία υποβολής εκθέσεων αξιολόγησης από τον β΄ αξιολογητή.  Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ, η συμμετοχή στην αποχή φτάνει το 80% (μέχρι την ημερομηνία λήξης της πρώτης προθεσμίας 2/10/2017).
Αυτά τα στοιχεία προφανώς κλόνισαν τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του σωματείου μας οι οποίοι εντατικοποίησαν τη «δουλειά τους». Συγκεκριμένα, ενώ τη Δευτέρα 2/10/2017  στη γενική συνέλευση των εργαζομένων ο αντιπρόεδρος του σωματείου και επικεφαλής της παράταξης ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωνε υπέρ της αποχής από την αξιολόγηση, την επόμενη μέρα οι συνδικαλιστές της ΑΣΚ, χρησιμοποιώντας όλες τις τακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού, όχι μόνο διακύρρηταν πόσο καλό είναι να αξιολογηθούμε, πόσο καλύτερη είναι η αξιολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή της Ν.Δ., αλλά χρησιμοποιούσαν τη θέση τους, για να οδηγήσουν τους εργαζόμενους στο πρωτόκολλο, ώστε να καταθέσουν τις εκθέσεις τους ακόμα και εκπρόθεσμα.
Την ίδια τακτική ακολουθούν οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης για να διαμορφώσουν εργαζόμενους πειθήνια όργανά της πολιτικής τους , τους καλλιεργούν το φόβο ώστε να τους χειραγωγούν κατά πως συμφέρει τον εργοδότη, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό  πολύτιμη βοήθεια στα κυβερνητικά σχέδια. Ισχυρίζονται ότι ο νόμος αυτός διαφέρει από τους προηγούμενους. Ότι συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, ότι κατοχυρώνει την επαγγελματική υπόσταση των υπαλλήλων, ότι διασφαλίζει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης με αξιοκρατία, κ.α.
Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική!!! Η ποιοτική αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών δεν θα επιτευχτεί ποτέ όσο οι υπηρεσίες  «λειτουργούν» με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού. Η επαγγελματική υπόσταση των υπαλλήλων δεν κατοχυρώνεται με την αξιολόγησή τους μέσω συνέντευξης που προσδίδει 1000 μόρια (αν ο εργαζόμενος είναι αρεστός στον αξιολογητή), ούτε αξιοκρατία μπορεί να υπάρχει όταν αξιολογητές είναι οι πολιτικοί προΪστάμενοι.
Ο νόμος συνδέει την αξιολόγηση με στέρηση μισθολογικού κλιμακίου, με υποβιβασμό ή και πιθανή απόλυση, με μη μονιμοποίηση δόκιμων υπαλλήλων. Από τον καθορισμό των νέων οργανογραμμάτων θα προκύψουν συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών, οι οποίες θα ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες. Αυτό επιδιώκει ο Σύλλογος Ελλήνων Βιομηχάνων όταν ταυτόχρονα ζητά απολύσεις των μισών δημοσίων υπαλλήλων. Στόχος της κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων , είναι η εκχώρηση τομέων ή υπηρεσιών του δημοσίου σε ιδιώτες , έτσι ώστε οι τελευταίοι να αποκομίσουν τρελά κέρδη, με το ιδιωτικό συμφέρον να είναι πάνω απ΄ όλα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμμορφωθεί με αυτά που ζητά η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του 3ου Μνημονίου.  
Καλούμε τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τις πρακτικές των κυβερνητικών συνδικαλιστών που υπονομεύουν το συνδικαλιστικό κίνημα, να στρέψουν την πλάτη στην αντεργατική αξιολόγηση, να ξεπεράσουν το φόβο, και να πάρουν πίσω τις εκθέσεις αξιολόγησης.
Η κυβέρνηση επιστρατεύει όποια μέσα μπορεί για να περάσει η αξιολόγηση. Έχουν πανικοβληθεί από τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
 5 Οκτώβρη 2017
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΜΑΡΙΑ
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΡΡΕΣ

3 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=VB0drPU69mU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?time_continue=166&v=DYxS8XELpzA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διευθυντάδες και αφεντάδες», στελέχη και εκπρόσωποι εργοδοτικών συνδικαλιστών, συνεχίζουν το σχέδιό τους για μεγαλύτερη παγίδευση μεσώ της αξιολόγησης... Μάλιστα εξελέγησαν με τη σημαία της εργοδοσίας για δέεστε τους.όλοι τους
    Διευθυντά δες τμηματάρχες επόπτες ευνοούμενη εργατοπατερες βολεμενοι και προστατυομενοι προσπαθούν να ελεγχουν το σωμάτιο από τα κάτω. Δεν είναι τυχαιο ότι θέλουν εν τη ένωση να ρίξουν την πρόεδρο που δεν τους έκατσε.... κ. Αυτό
    σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθυντη αντιπρόεδρου του σωματείου και επικεφαλής της παράταξης ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) και όχι εν κρυπτό δημοσιά.
    Υ.Σ Κοψατε και το επίδομα της συναδέλφού από την τσέπη σας το δίνατε ρε
    αρχηγίδια ενώ οι άλλοι το παίρνουν γιατί; δεν σας έκατσε καυτή
    επειδη δεν σήκωσε τη σημαία των gay αδερφάρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή