Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Οργή οδηγού Δ.Διονύσου: «Μας ρίχνουν το φταίξιμο για την ασφάλεια των απορριμματοφόρων»

 
Ένα ατύχημα που παρολίγον να εξελιχθεί σε δυστύχημα καταγγέλλει στην aftodioikisi.gr οδηγός απορριμματοφόρου του Δ. Διονύσου.
Όπως επισημαίνει στο σημείωμά του:
«Την περασμένη Πέμπτη ενώ ήμουν στον παράδρομο της εθνικής οδού δεν έπιαναν τα φρένα του απορριμματοφόρο. Ευτυχώς μπροστά μου υπήρχε μια ανηφόρα και με τη βοήθεια που είχα από το κατέβασμα της ταχύτητας κατάφερα να ακινητοποιήσω το όχημα.
Ήταν καθαρό θαύμα που δεν υπήρχαν δεκάδες θύματα αφού δεν είχα ούτε φρένο, ούτε χειρόφρενο.
Στο οδόστρωμα βρισκόταν η δισκόπλακα και λάδια.
Όταν ανέφεραν το συμβάν στο ΔΣ του δήμου έριξαν ευθύνες στην οδηγό και επικαλέστηκαν ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι και συντηρήσεις.
Πράγμα αναληθές.
Λυπάμαι πάρα πολύ όταν από τέτοιες ανευθυνότητας πολύ συχνά χάνονται αθώες ζωές.
Μάλιστα, το ζήτημα της ασφάλειας του στόλου έθιξαν και δημοτικοί σύμβουλοι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου.
Όπως σημειώνει το odosdionysou.gr, τόσο ο Γ. Ζυγούνας από τη Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου, όσο και η Ζ. Σώκου από τη Λαϊκή Συσπείρωση, ανέδειξαν ένα ακόμη, που αφορούσε σε πρόσφατο περιστατικό με όχημα καθαριότητας. Όπως ανέφεραν οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι, το περιστατικό θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί με το χειρότερο τρόπο τόσο για την οδηγό και το πλήρωμα του απορριμματοφόρου, όσο και για τους διερχόμενους οδηγούς, μια που ξαφνικά έσπασαν τα φρένα του οχήματος. Ενδεχόμενο ατύχημα ή και δυστύχημα απεφεύχθη, επειδή στο σημείο εκείνο ο δρόμος- ο παράδρομος της Εθνικής Οδού στο ύψος του Κρυονερίου- ανηφόριζε κι έτσι η οδηγός κατάφερε να ακινητοποιήσει ομαλά το όχημα.
“Θα πρέπει κάποτε να γίνει σοβαρή δουλειά με την τήρηση λεπτομερούς βιβλίου και αρχείου για το στόλο των οχημάτων του Δήμου, ώστε να μην μπαίνουν στην κυκλοφορία οχήματα που μπορεί να αποδειχθούν θανατηφόρα”, τόνισε σχετικά ο κ. Ζυγούνας. Ενώ η κ. Σώκου από την πλευρά της ζήτησε να προσκομισθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πλήρης απολογισμός για όλο το στόλο των οχημάτων του Δήμου: “Ζητάω να μάθω πόσα οχήματα έχει ο Δήμος, ποια η παλαιότητά τους, τι service γίνεται, τι προβλήματα παρουσιάζουν ή έχουν παρουσιαστεί, αν είναι ασφαλή για το προσωπικό που τα χρησιμοποιεί” υπογράμμισε η δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας, εκτιμώντας πως από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.
Για τακτικούς ελέγχους και συντηρήσεις των οχημάτων, έκανε λόγο απαντώντας ο Δήμαρχος Διονύσου Δ. Ζαμάνης, που προσέθεσε πως σύμφωνα με τις υποδείξεις των χειριστών, εφόσον ένα όχημα παρουσιάσει πρόβλημα, τότε ακινητοποιείται μέχρι να επισκευαστεί. Διαφορετική γνώμη για το είδος του περιστατικού εξέφρασε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γρ. Ίσσαρης, με επαγγελματική εμπειρία στην οδήγηση μεγάλων οχημάτων: “Αν σπάσουν τα φρένα, τότε τα μεγάλα φορτηγά ακινητοποιούνται αμέσως. Κάποια άλλη ζημιά έγινε προφανώς”, είπε χαρακτηριστικά. Ενώ την ευθύνη προς τα οχήματα, που χειρίζονται, και προς την Υπηρεσία, στην οποία απασχολούνται, υπογράμμισε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Π. Τσούκας, υπενθυμίζοντας ατύχημα που είχε σημειωθεί με όχημα του Δήμου πριν από ενάμιση χρόνο στο Διόνυσο, το οποίο απέδωσε σε ευθύνη του οδηγού.
Οι εργαζόμενοι, πάντως, που εκείνη την ώρα είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, στο περιθώριο της συνεδρίασης τόνιζαν πως για τις συντηρήσεις των οχημάτων, σύμβαση δεν υπάρχει σε ισχύ και ό, τι γίνεται, γίνεται εκ των ενόντων, κατά περίπτωση και υπό την πίεση της ανάγκης να εξυπηρετηθεί η πόλη στον ευαίσθητο τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων. Έτσι, συμπληρώνουν, βρισκόμαστε ακόμη και να οδηγούμε οχήματα τα οποία δεν είναι πλήρως ασφαλή.
πηγή http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου