Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Υπ.Εργασίας: Έσπασαν το χέρι του προέδρου του Συνδικάτου ΟΤΑ (φωτο)

http://www.aftodioikisi.gr 
Τραυματισμό στο πρόσωπο και στο χέρι κόστισαν στον Πρόεδρο του Συνδικάτου ΟΤΑ Σπύρο Κωνσταντά, τα πρωινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά την είσοδο των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο, αστυνομικός έσπρωξε τον πρόεδρο του Συνδικάτου και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Σπύρο Κωνσταντά, με αποτέλεσμα να πέσει να χτυπήσει στο πρόσωπο και να σπάσει το χέρι του στον καρπό. Αμέσως διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου διαπιστώθηκε ότι το κάταγμα είναι στον καρπό και γι’ αυτό τοποθετήθηκε γύψος για έξι εβδομάδες.
Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ αναφέρει:
ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΤ, ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Χαιρετίζουμε όλες και όλους του συναδέλφους που διαδήλωσαν μαχητικά στην προσπάθεια της δήθεν «αριστερής» κυβέρνησης να απαγορεύσει στην ουσία τις απεργίες.
Η κυβέρνηση σαν τον κλέφτη έφερε αιφνιδιαστικά και νύχτα τροπολογία που έβαζε εμπόδια στην οργάνωση των απεργιών. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Θυμίζουμε Δεκαπενταύγουστο ψήφισε το 3Ο μνημόνιο, Πάσχα τσάκισε το Ασφαλιστικό. Η καταστολή και η βία δεν ήταν αιφνιδιασμός. Όλο το τελευταίο διάστημα την χρησιμοποιεί όπου εκδηλώνονται εργατικές και λαϊκές διαμαρτυρίες.
Τι δεν είχε υπολογίσει; Την αντίδραση των εργατών, που σε ελάχιστο χρόνο κατά χιλιάδες συγκεντρώθηκαν αποφασιστικά, μαζικά για να διαμαρτυρηθούν. Τα όποια τερτίπια, ότι δήθεν το απέσυρε για να το διορθώσει, δεν έπεισαν κανέναν συνειδητό εργάτη. Έχουμε πείρα ξέρουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί ο πιο καλός υπηρέτης του συστήματος. Ήταν συνειδητή προσπάθεια να αιφνιδιάσουν έναν κόσμο, που ακούει για ψίχουλα ενώ του παίρνουν το καρβέλι.
Οι χιλιάδες εργάτες που βρέθηκαν στον δρόμο σήμερα, τίμησαν τους αγώνες που έχουν δοθεί δεκάδες χρόνια πριν και κυρίως έβαλαν παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται. Ακριβώς αυτό το σήκωμα του κεφαλιού, έκανε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει εντολή για την πιο άγρια καταστολή της κινητοποίησης. Ένα από τα θύματα της είναι και ο Πρόεδρος του Συνδικάτου που του έσπασαν το χέρι. Συνεχίζουμε, θα μας βρίσκουν συνέχεια μπροστά τους. Όλοι στην γενική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
 
πηγή  http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου