Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓ. ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ.ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ


ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Ν. Ιωνίας
Ο Κυβερνητικός συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο

Την Πέμπτη 15/2/2018, συγκαλέσαμε το Δ.Σ του συλλόγου με πολύ σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη, που αφορούν εκτός από τους εργαζόμενους και κακή παροχή υπηρεσιών προς τους Δημότες, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής, εκκρεμούν εδώ και καιρό χωρίς να δίνονται λύσεις.
Για να πιέσουμε τη διοίκηση του δήμου να δώσει λύση στα προβλήματά μας, να σταματήσει να παραπλανά τους εργαζόμενους και να υπεκφεύγει, προτείναμε στο Δ.Σ να δοθούν γραπτά τα αιτήματα στο δήμο, με την απαίτηση να δώσει και γραπτή απάντηση για να σταματήσει επιτέλους η κοροϊδία. Εμπόδιο για μια ακόμη φορά στάθηκαν οι συνδικαλιστές της ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και των Συσπειρώσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) που ψηφίζουν ο ένας μαζί με την ΑΣΚ και ο άλλος ανάλογα με το τι βολεύει καλύτερα!! Κατά τα άλλα, δεν ήθελαν να είναι στο προεδρείο με την ΑΣΚ!!
Με την επιστολή μας απαιτούσαμε από τη δημοτική αρχή να σταματήσει την απληρωσιά και να προχωρήσει στην:
-     Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών Νοέμβρη-Δεκέμβρη 2017 για το προσωπικό καθαριότητας του δήμου.
-     Άμεση πληρωμή των υπερωριών των συναδέρφων στη δημοτική αστυνομία για το διάστημα που αυτές πραγματοποιήθηκαν και όχι με τη μορφή πλασματικών υπερωριών.
-     Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων στους συναδέρφους στα Κέντρα Κοινότητας, που είναι απλήρωτοι από τον Οκτώβριο (με έναντι από τα Χριστούγεννα)
-     Να αποσύρει την έφεση στην θετική απόφαση του δικαστηρίου για το ειδικό επίδομα των 176 ευρώ, τώρα που η νέα ρύθμιση το προβλέπει, και να αποδώσει τα ποσά στους δικαιούχους.
-     Να εφαρμοστεί το μειωμένο ωράριο των 32 ωρών εβδομαδιαίως για το προσωπικό καθαριότητας των παιδικών σταθμών, όπως εφαρμόζεται στο υπόλοιπο προσωπικό καθαριότητας εσωτερικών χώρων του δήμου.
-     Να λύσει τα προβλήματα στις προμήθειες των παιδικών σταθμών!!! Τα παιδιά στερούνται το γάλα, τα γαλακτοκομικά. Το λάδι διατίθεται από το κοινωνικό παντοπωλείο και Παιδ. Σταθμός ήταν χωρίς πετρέλαιο για 12 μέρες!!!
-     Να δοθεί αναδρομικά το γάλα που χρωστάει στους εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία. Οι συμβάσεις τους έληξαν χωρίς να το πάρουν.
-     Τα μέσα ατομικής προστασίας που δεν δόθηκαν το 2017, να ενταχθούν στη μελέτη του 2018 και να δοθούν στους εργαζόμενους.
-     Να καλύψει ο δήμος τη δαπάνη του δικηγόρου για το συνάδελφο της δημοτικής αστυνομίας, που εν ώρα υπηρεσίας δέχτηκε επίθεση από πολίτη (εργατικό ατύχημα).
-     Η δημοτική αρχή να έχει θετική στάση σχετικά με τα δώρα (13ος-14ος ) μισθός, που μας κατάργησε η Κυβέρνηση, όταν εκδικαστεί η υπόθεση.
-     Να δοθεί το ΒΑΕ στους Κηπουρούς, Υδραυλικούς όπως συμφωνήθηκε, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Νομικής Συμβούλου.
-     Να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της προμήθειας του πετρελαίου για τα απορριμματοφόρα και τη δημοτική συγκοινωνία.
Επίσης, δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον γιατρό εργασίας στις ενέργειές του και καταδικάζουμε τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκε από τη δημοτική αρχή θεωρώντας τον υπεύθυνο για την καθυστέρηση των εμβολιασμών των συναδέρφων μας.
Οι συνάδελφοι της ΑΣΚ και των Συσπειρώσεων με διάφορες δικαιολογίες διαφώνησαν και καταψήφισαν την πρόταση που δέσμευε τη δημοτική αρχή να απαντήσει γραπτά και αναδείκνυε τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους (πολλοί από αυτούς την ώρα της συνεδρίασης ήταν παρόντες στο Δ.Σ).
Η πρεμούρα τους να συγκαλύψουν τις ευθύνες της ήταν τόσο μεγάλη, που σε έξαλλη κατάσταση έφτασαν στο σημείο να απειλούν με μομφή την πρόεδρο, γιατί δήθεν δεν πήρε την άδεια τους να παρευρεθεί σε σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ψεύδονται), που αφορούσε τη νομιμοποίηση της κάνναβης (κοινώς χασίς) από την κυβέρνηση, για δήθεν θεραπευτικούς λόγους!!!
Αντί να καταδικάσουν, πήραν θέση υπέρ της νομιμοποίησης ενισχύοντας τους στόχους της Κυβέρνησης για εξουδετέρωση της νεολαίας, που τη θέλουν μαστουρωμένη, παραδομένη και ανίκανη να αντιστέκεται και να παλεύει ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, που την καταδικάζει να ζει χωρίς όνειρα και μέλλον.
Χαρακτήρισαν τους αγώνες των συμβασιούχων θεατρικούς, το ίδιο που κάνουν και οι πάτρωνές τους, Κυβέρνηση, Δήμαρχοι, και οι απεργοσπάστες της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ ΟΤΑ, που για το πολυνομοσχέδιο που μας τσακίζει και καταργεί την απεργία, ψήφισαν 3ωρη στάση!!!! και ήθελαν να κάνουν 24ωρη απεργία το Μάρτη!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο μεγάλος σύμμαχος της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων, που συναποφασίζουν με την Ε.Ε και το ΔΝΤ τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων, για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, είναι ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που αποτελούσε και αποτελεί τη πέμπτη φάλαγγα μέσα στις γραμμές του εργατικού κινήματος.
Συνάδελφοι, επικαλούμαστε την πείρα που έχετε αποκτήσει μέσα από τους αγώνες σας, την εκμετάλλευση και τους εκβιασμούς που έχετε υποστεί για να σας έχουν με το κεφάλι σκυμμένο κι από πάνω να σας πουλάνε και εκδούλευση, να εξαρτάται η ζωή σας από τον κάθε έναν που το παίζει παράγοντας.
Είναι στο χέρι μας συνάδελφοι να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση!!!
Να πάρουμε στα δικά μας χέρια τα ηνία του ταξικού κινήματος και με το κεφάλι ψηλά να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.
Τώρα μπορούμε να το κάνουμε. Ας αξιοποιήσουμε την πείρα μας. Στις εκλογές για αντιπροσώπους στην ΠΟΕ ΟΤΑ η ΔΑΣ πρέπει να βγει ακόμα ποιο δυνατή.   
 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου