Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΔΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ :ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ




Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το δελτίο τύπου που κρατάτε στα χέρια σας με τον τίτλο (Σύλλογος εργαζομένων δήμου Ν. Ιωνίας) ΔΕΝ έγινε απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε η ΔΑΣ για να το εκδώσουμε έγκαιρα, σαν απόφαση του συλλόγου.
Είναι το σχέδιο του δελτίου τύπου, που μετά από απαίτηση των εργαζομένων που ήταν μπροστά στη συνάντηση με τον Δήμαρχο, (16/3)  δεσμεύτηκε να φέρει η ΔΑΣ στο Δ.Σ του συλλόγου, στις (20/3) με τη σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων ΑΣΚ και Συσπειρώσεων, που επίσης ήταν μπροστά, ώστε να ψηφιστεί για να ενημερωθεί το σύνολο των εργαζομένων του δήμου.
Η αδιάλλακτη άρνηση των παρατάξεων ΑΣΚ και Συσπειρώσεων να συζητήσουν, ένα απλό δελτίο τύπου που αναφέρει τι μας είπε ο Δήμαρχος, (ας μην αναφερθούμε στη περιφρόνηση που έδειξε στους εργαζόμενους και το κίνημά τους ) επιβεβαιώνει, ότι ο πραγματικός λόγος που αρνήθηκαν τελικά να το συζητήσουν και να το ψηφίσουν, σε δύο διαδοχικά διοικητικά συμβούλια, στις 20/3 και στις 21/3 είναι η συγκάλυψη της αντεργατικής πολιτικής Δήμου και Κυβέρνησης, μετά την απόρριψη του συνόλου των αιτημάτων μας.
Συνάδελφοι, η συνάντηση με το Δήμαρχο δεν θα γινόταν αν δεν τον υποχρέωνε η ΔΑΣ.
Δεν θα γινόταν αν η ΔΑΣ δεν καλούσε τους εργαζόμενους να απαιτήσουν να τον δουν για να απαντήσει στο από 26/3 έγγραφο με τα αιτήματά μας. Οι συνδικαλιστές της ΑΣΚ και των Συσπειρώσεων σύρθηκαν πίσω σας μόλις κατάλαβαν ότι τους προσπερνάτε. Και τώρα αυτό έκαναν, έβαλαν εμπόδια για να μη βγει το δελτίο τύπου.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
Κρύβει από τους εργαζόμενους ποιοι είναι οι πραγματικοί τους αντίπαλοι.
Βάζει συνεχώς εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, ενώ προσπαθεί να καρπωθεί τα αποτελέσματά τους. Καλλιεργεί την ηττοπάθεια, πουλάει εκδούλευση και όλα αυτά προσπαθεί να τα πετύχει, ρίχνοντας συνεχώς λάσπη στους πραγματικούς αγωνιστές στους ταξικούς συνδικαλιστές που παλεύουν να ορθώσει το ανάστημά της η εργατική τάξη, ενάντια σ αυτούς που μας τσακίζουν.
Σας θυμούνται μόνο στις εκλογές, όταν προσπαθούν να αποσπάσουν τη ψήφο σας και μεταμφιέζονται σε αγωνιστές. Μη σας ξεγελούν συνάδελφοι, δυναμώστε τη ΔΑΣ η ζωή μας δεν πρόκειται να γίνει καλύτερη όσο αυτές οι δυνάμεις παραμένουν δυνατές.
ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΑΣ
Η ΠΕΙΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΉΣΑΜΕ ΑΥΤΆ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ ΓΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου με την παρουσία συναδέλφων μας, πραγματοποίησε συνάντηση με το Δήμαρχο την Παρασκευή 16 – Μάρτη - 2018.
Η συνάντηση έγινε κατόπιν πιέσεων προς τη Δημοτική, αρχή ένα μήνα μετά !! από γραπτό αίτημα του συλλόγου που υποβλήθηκε στις 27 – Φλεβάρη προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα που είχαν τεθεί επανειλημμένα και παραμένουν άλυτα, με δική της αποκλειστική ευθύνη. Τα θέματα που τέθηκαν από τους εργαζόμενους στο Δήμαρχο απορρίφθηκαν στο σύνολο τους. Οι απαντήσεις που δόθηκαν για κάθε ένα ξεχωριστά επιβεβαιώνουν τη δέσμευση που έχει απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.
1.    Το επίδομα των 176 ευρώ. Που αφορά παλιά χρωστούμενα σε συναδέλφους αορίστου χρόνου, που έχουν θετική δικαστική απόφαση. Σήμερα αρνείται να τα δώσει με τη γνωστή δικαιολογία ότι δεν έχει χρήματα. Παλιότερα επικαλούνταν τη νομοθεσία που υποχρέωνε τους δήμους να κάνουν έφεση, σε αποφάσεις δικαστηρίων που δικαίωναν τους εργαζόμενους, τώρα που δεν υποχρεώνεται από τη νομοθεσία.  κατέθεσε και πάλι έφεση. Είπε ότι θα το φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, προφανώς για να μοιραστεί με τους υπόλοιπους την ευθύνη της απόρριψής του.
2.    Για το 13ου – 14ου μισθού που το διεκδικεί όλο το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, χωρίς να κάνουμε πίσω από την πάλη για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να στηρίξει το δικαστικά διεκδικούμενο δώρο κρατώντας θετική στάση απέναντι μας, στις εκδικάσεις που θα γίνουν και θα παρίσταται ως εργοδότης. Και γι αυτό το θέμα, απάντησε ότι δεν υπάρχουν χρήματα ότι είναι πιστός στην πολιτική των τσεκουρωμένων αποδοχών μας, όπως την καθορίζουν μέχρι σήμερα όλες οι αστικές κυβερνήσεις, μέσα από τις δεσμεύσεις και τα μνημόνια που θα συνεχίσουν να υλοποιούν και μετά τη λήξη τους, σε όφελος της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων και ομίλων.
3.    Τεθηκε το θέμα της εφαρμογής και εξίσωσης με τις άλλες εργαζόμενες, του νέου μειωμένου ωραρίου εργασίας και για τις καθαρίστριες των παιδικών σταθμών που μέχρι σήμερα παρά τη νομοθετική ρύθμιση για εργασία έξι μισή ωρών ημερήσια συνεχίζουν να δουλεύουν οκτάωρο. Και σε αυτό το θέμα, δεν δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει το νομοθετημένα μειωμένο ωράριο για τις καθαρίστριες των σταθμών. Αυτοί μπορούν να παραβιάζουν το νόμο όταν δεν τους βολεύει.!!
4.    Για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας,(ΜΑΠ) που συστηματικά η Δημοτική Αρχή καθυστερεί να τα χορηγήσει αν και αποτελούν σοβαρή αιτία, ακόμη και θανατηφόρων ατυχημάτων που το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, για δεύτερη φορά το 2017 (πρώτη το 2014) πάλι με ευθύνη της δημοτικής αρχής, που προσπαθεί να την μεταφέρει στους εργαζόμενους, δεν δόθηκαν τα ΜΑΠ στους συναδέλφους. Το ότι δεν απάντησε αν θα τα πάρουν και για να μη χαθούν σημαίνει ότι πρέπει να τα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους. Το μόνο που είπε ότι θα δώσει ήταν το γάλα των συναδέλφων μας οκταμηνιτών, παστεριωμένο.
5.    Για την βελτίωση του ωραρίου και των συνθηκών αποκομιδής της λαϊκής του Σαββάτου δεν δόθηκε απάντηση.
Συνάδελφοι, η άρνηση της Δημοτικής Αρχής, να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας, συνδέεται άμεσα με την εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνησης, που έχει κατακρεουργήσει τα εισοδήματά μας, και τη χρηματοδότηση των Δήμων έτσι ώστε να συμβάλλει στους στόχους της, για τα ματωμένα πλεονάσματα και την ανάπτυξη που διατυμπανίζει και μας ισοπεδώνει. Δεν είναι τυχαία η άρνηση του για διεκδίκηση από τους Κρατικούς πόρους τις τεράστιες περικοπές, σε συνδυασμό με την η επίκληση του ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα, γιατί δεν αποδίδει τα αναμενόμενα η δημοτική φορολογία!! Για να εξασφαλίσει ότι απρόσκοπτα θα τηρεί αυτή την στάση απέναντι στους εργαζόμενους δηλώνει ότι δεν τον πτοούν οι αγώνες των εργαζομένων και ότι δεν είμαστε αναγκαίοι για τη λειτουργία του Δήμου.(Ας είναι καλά οι ιδιώτες συνάδελφοι)
Συνάδελφοι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ενάντια σε κάθε πολιτική, που βάζει εμπόδια στη λύση τους από όποιον κι αν εφαρμόζεται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου