Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ :Αιτήματα και... προειδοποίηση εργαζομένων στην καθαριότητα


Με αφορμή τη δημόσια ευχαριστήρια δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη προς το προσωπικό της καθαριότητας, με αφορμή την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε να διατηρήσει την πόλη καθαρή, αυτές τις ημέρες που ο ΧΥΤΑ Φυλής δε λειτουργεί πλήρως, η Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων παραθέτει τα αιτήματά της, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον.
«Με αφορμή το πρόβλημα που έχει προκύψει, ζητάμε, σήμερα, από το Δήμαρχο να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να απεγκλωβιστούμε από την ομηρία της χωματερής, με δημιουργία σύγχρονων, δημόσιου χαρακτήρα, μονάδων τόσο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών όσο & επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων. Έτσι όχι μόνο θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας αλλά και θα εξασφαλιστεί ότι γεγονότα όπως αυτά που βιώνουμε συχνά με τη δυσλειτουργία της χωματερής, δε θα επηρεάζουν αρνητικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας προς τους δημότες.
Ζητάμε επίσης να δρομολογηθεί η μετεγκατάσταση των Δ/νσεων Καθαριότητας – Μηχανολογικού σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, και να γίνουν όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται ώστε να χορηγηθούν οι άδειες και πιστοποιήσεις που χρειαζόμαστε ως υπηρεσία και ως εργαζόμενοι.
Ζητάμε να προστατευθεί η υπηρεσία από ανθρώπους που χωρίς να γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της καθαριότητα και το δύσκολο έργο των συναδέλφων, κατηγορούν τη διεύθυνση χωρίς ίχνος  γνώσης και σοβαρότητας. Δουλειά τους θα έπρεπε να  είναι η εξασφάλιση για τους εργαζόμενους εμβολίων, ειδών ατομικής προστασίας κ.α. Κινούμενοι όμως πίσω από προσωπικές φιλοδοξίες και συμπάθειες, αντί να επιλύουν αυτά τα προβλήματα, δημιουργούν αποστάσεις μεταξύ εργαζομένων και  Δημοτικής Αρχής. Πως είναι δυνατόν, κατά τις τακτικές επισκέψεις τους στην Ιερά Οδό, να μην έχουν δει τις κακές συνθήκες εργασίας, τα γραφεία - τρώγλες και παράλληλα αφήνουν υπονοούμενα για αθρόες μετακινήσεις διοικητικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης, ακυρώνοντας την εργασία τους!!!
Ζητάμε τόσο από το Δήμαρχο  όσο και από τον Αντιδήμαρχο της υπηρεσίας, να προστατέψουν αυτήν, από φωτεινούς παντογνώστες που ποζάρουν ως κριτές, απέναντι σε συναδέλφους, και οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν μάθει τα πάντα και κατηγορούν τη Διεύθυνση, όπου σταθούν και όπου βρεθούν».
«Όλοι αυτοί ακυρώνουν μια τεράστια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με μια σειρά έργων όπως, η λειτουργία του κινητού σταθμού μεταφόρτωσης, η αγορά εξοπλισμού, η προμήθεια ανταλλακτικών, η δημοπράτηση του σταθερού σταθμού μεταφόρτωσης», συμπληρώνει το Σωματείο και απευθυνόμενο προς τους εργαζομένους της Καθαριότητας προειδοποιεί για τα εξής:
«Συνάδελφοι, το σωματείο έχει την υποχρέωση να κοιτά μπροστά, στηριζόμενο στην έντιμη σχέση που χρόνια έχει οικοδομήσει μαζί σας. Δεν παίζει θέατρο. Αναδεικνύει καταστάσεις και γεγονότα.
Η υπομονή μας όμως εξαντλείται. Σας ανακοινώνουμε ότι σύντομα, εφόσον δε δρομολογηθεί η επίλυση όλων αυτών των ζητημάτων, και δεν περιοριστεί η απόσταση που σκόπιμα κάποιοι δημιουργούν μεταξύ θεωρίας και ρεαλιστικής λειτουργίας της υπηρεσίας, το σωματείο θα πάρει όλες αυτές τις συνδικαλιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των εργαζομένων και της υπηρεσίας».             ΠΗΓΉ https://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου