Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.:ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΩΠΟΥ ΘΩΜΑΣ ΡΟΥΣΣΗΣ


Αθήνα, 19 Ιουνίου 2018
Αριθμ. Πρωτ.:794
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση για το «ξεπούλημα» που ετοιμάζει στο Δημοτικό Φωτισμό με την ολοκληρωτική παραχώρησή του στα Ιδιωτικά συμφέροντα για δώδεκα (12) ολόκληρα χρόνια!
Δεν του έφτασε φαίνεται η περσινή ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ωρωπού έναντι του ποσού των τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων ευρώ (4.000.000 €) συνολικά για δύο χρόνια, συνεχίζει και φέτος ακάθεκτος το έργο του, βάζοντας στο στόχαστρό του και την υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού που σχεδιάζει να την παραχωρήσει σε Ιδιώτη εργολάβο έναντι του ποσού των εννέα και πλέον εκατομμυρίων ευρώ (9.000.000 €) για δώδεκα (12) ολόκληρα χρόνια και μάλιστα με την παραχώρηση των Δημοτικών Τελών!
Σύμφωνα με την Ανακοίνωση - Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ωρωπού, ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης «ταγμένος» στην παραχώρηση βασικών Δημοτικών υποδομών του Δήμου στα Ιδιωτικά συμφέροντα, αδιαφορεί πλήρως για τις τραγικές συνέπειες που έχουν αυτές οι ενέργειες στους εργαζόμενους, στην οικονομική διαχείριση και τις Υπηρεσίες του Δήμου αλλά και στους ίδιους τους Δημότες που θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να καλύψουν τα έξοδα μιας τέτοιας άσκοπης, άστοχης και πανάκριβης απόφασης.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας, την οποία ο Δήμαρχος έσπευσε να ιδιωτικοποιήσει στο πρόσφατο παρελθόν, είναι οργανωμένη, στελεχωμένη με έμπειρο προσωπικό ενώ προσλαμβάνει και νέους μόνιμους εργαζόμενους μέσω της προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 3Κ/2018! Γεγονός που οδηγεί στο αυτονόητο συμπέρασμα πως η υπηρεσία θα έπρεπε να λειτουργεί με ίδια μέσα και όχι να «εκχωρείται» σε εργολάβους.
Το ίδιο έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι, για την αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού (αντικατάσταση σε λάμπες τεχνολογίας LED) επιλέγει την πιο δαπανηρή, αναποτελεσματική και μη βιώσιμη επιλογή για τον Δήμο εκχωρώντας βασικά έσοδα του Δήμου στις τσέπες ιδιωτών εργολάβων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί τον Δήμαρχο Ωρωπού Θωμά Ρούσση να ανακαλέσει ΑΜΕΣΑ και να ακυρώσει κάθε σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση, αποδυνάμωση και διάλυση υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού, κατάργηση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα τους και επιπλέον οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Δήμου και των Δημοτών.
Σε διαφορετική περίπτωση, θα βρει σθεναρά απέναντί του τους εργαζόμενους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με την παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας να προμηνύεται μαζική και δυναμική.
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος Ο Αναπλ. Γραμματέας
Νίκος Τράκας Γιάννης Τσούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου