Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. :Να αποσύρει τώρα ο δήμαρχος Αλίμου τη μήνυση κατά συνδικαλιστών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Να αποσύρει τώρα ο δήμαρχος Αλίμου τη μήνυση κατά συνδικαλιστών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη Διοίκηση του Δήμου Αλίμου για την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, που επιχειρεί, με την κατάθεση έγκλησης-αναφοράς στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά συνδικαλιστικών στελεχών της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΟΓΕΔΥ και του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου. Οι συνδικαλιστικές παρεμβάσεις μελών των Σωματείων, Ομοσπονδιών και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν αναστέλλονται και δεν περιορίζονται, ούτε με ποινικοποιήσεις, ούτε με εκφοβισμούς.
Ο Δήμαρχος Αλίμου και οι τέσσερις (4) Αντιδήμαρχοι καταθέτοντας μήνυση κατά του μέλους της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλη Γκιτάκου, του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Μάριου Κατσουρού, του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και μέλους της ΠΟΓΕΔΥ, Αικατερίνης Γιαννούλια, του τέως προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, Γιάννη Καπράλου και κατά παντός υπευθύνου, επιχειρούν να τρομοκρατήσουν συνδικαλιστικά στελέχη και να αποτρέψουν τη συνδικαλιστική δράση στον Δήμο Αλίμου.
Η συνδικαλιστική παρέμβαση που πραγματοποίησαν τα συνδικαλιστικά στελέχη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., της ΠΟΕ-ΟΤΑ, της ΠΟΓΕΔΥ και του τοπικού Συλλόγου Εργαζομένων στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου, στις 12 Ιουλίου 2017, έγινε προκειμένου να αποτραπεί η άδικη πειθαρχική δίωξη μελών του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα στο πλαίσιο της άσκησης της συνδικαλιστικής δράσης και δεν θα επιτρέψουμε να διώκεται ποινικά. Δηλώνουμε ξεκάθαρα στον Δήμαρχο Αλίμου ότι το συνδικαλιστικό κίνημα ούτε εκφοβίζεται, ούτε τρομοκρατείται.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τον Δήμαρχο Αλίμου να αποσύρει τη μήνυση και δηλώνει ρητά ότι θα υπερασπίσει την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση όλων των διωκόμενων και θα στηρίξει έμπρακτα τα συνδικαλιστικά στελέχη.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου