Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΨΕΥΔΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.
ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ.:44/21-1-2019

Μια ημέρα μετά την επιτυχημένη ημερίδα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο, όπου διαπιστώθηκε πως ακόμη και την πιο άρτια και χρήσιμη για τους εργαζόμενους πρωτοβουλία και δράση, ορισμένοι επιχειρούν να την «παραμορφώσουν» και να την απαξιώσουν, προτάσσοντας τις κομματικές και παραταξιακές τους εμμονές.
Καθολική ήταν η διαπίστωση της άρτιας οργάνωσης της Ημερίδας που έτυχε της συνολικής αποδοχής των εργαζομένων, που κατέκλυσαν την αίθουσα. Κοινή επίσης ήταν η διαπίστωση στο Γενικό Συμβούλιο πως η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. «υπονόμευσε» την Ημερίδα, καταρχήν απουσιάζοντας με «παραταξιακή οδηγία» από τις εργασίες της και στηρίζοντας την Ημερίδα που διοργάνωσε την ίδια ημέρα και με το ίδιο θέμα το «Συνδικάτο Ο.Τ.Α.». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της απουσίας του Γενικού Γραμματέα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και επικεφαλής της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. από την Ημερίδα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που όμως με αυτή την ιδιότητα παραβρέθηκε και μίλησε στην Ημερίδα του Συνδικάτου Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επίσης πρότεινε στο Γενικό Συμβούλιο, με δεδομένες πλέον τις καθυστερήσεις έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ/2018 και τον κίνδυνο η αναστολή των προσλήψεων λόγω εκλογικών διαδικασιών όχι μόνο να αφήσουν χωρίς εργαζόμενους τις ήδη υποστελεχώμενες Υπηρεσίες Καθαριότητας αλλά και να ανοίξουν τις ορέξεις κάποιων για οριστική ματαίωση του διαγωνισμού, να πραγματοποιηθεί ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων της 3Κ/2018 αλλά και γενικότερα στις υπηρεσίες της Καθαριότητας, έξω από τα γραφεία του Α.Σ.Ε.Π. (Πουλίου 6-Αθήνα), την ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019.
Η παράταξη της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. και επικουρικά το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α., πρότειναν η κινητοποίηση με αίτημα την πρόσληψη τόσο των μη επιτυχόντων όσο και των διορισμένων με τα προσωρινά αποτελέσματα να πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α. πρότεινε η κινητοποίηση να πραγματοποιηθεί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και να αφορά τους επιτυχόντες με προσωρινούς πίνακες της προκήρυξης της 3Κ/2018.
Στην ψηφοφορία η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. (και όπως ήταν αναμενόμενο και το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α.) ξέχασαν την αρχική τους θέση και στήριξαν την πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.
Υπερψηφίστηκε όμως η πρόταση της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» η οποία έθεσε ως προτεραιότητα την παρέμβαση στο Α.Σ.Ε.Π. (που αποτελούσε και το αίτημα των εργαζομένων με την 3Κ/2018 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση) και εφόσον μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο του Α.Σ.Ε.Π. διαπιστωθεί η οποιαδήποτε ολιγωρία αλλού, να κλιμακωθεί η δράση της Ομοσπονδίας προς κάθε κατεύθυνση. Κύριο μέλημα και αγωνιστικός σκοπός είναι και θα παραμένει ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας των υπηρεσιών Καθαριότητας. Η οριστική πρόσληψη των 9.000 συναδέλφων είναι το μόνο εχέγγυο προς αυτή την κατεύθυνση.
Καμιά εντύπωση δεν προκαλεί η για ακόμη μία φορά υπονομευτική στάση που κρατά η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. απέναντι στις αποφάσεις και τις δράσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Είναι όμως αλήθεια πως η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. και το ΜΕ.Τ.Α.-Ο.Τ.Α. άλλαξαν «στάση και θέση» ψηφίζοντας την θέση και την πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε.-Ο.Τ.Α.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ… ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ Ο.Τ.Α.
ΑΠΟ ΤΙΣ 7.30 ΕΩΣ ΤΙΣ 11.00 ΤΟ ΠΡΩΙ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 9.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π.- ΠΟΥΛΙΟΥ 6-ΑΘΗΝΑ (ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου