Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η περικοπή δώρων και επιδομάτων στο Δημόσιο

 Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η περικοπή δώρων και επιδομάτων στο Δημόσιο | tovima.gr

Το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί ως προς τη συνταγματικότητα ή μη του «ψαλιδιού» στα τρία βασικά δώρα του Δημοσίου, αυτά των Χριστουγέννων, του Πάσχα και της θερινής άδειας

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι στραμμένα τα βλέμματα την προσεχή Παρασκευή, εν αναμονή της συζήτησης στην Ολομέλεια των πολυσυζητημένων περικοπών στα δώρα – επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
Το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί ως προς τη συνταγματικότητα ή μη του «ψαλιδιού» στα τρία βασικά δώρα του Δημοσίου, αυτά των Χριστουγέννων, του Πάσχα και της θερινής άδειας. Το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια από το ΣΤ’ Τμήμα του ΣτΕ, και ενώ το συγκεκριμένο Τμήμα έχει ήδη κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των δώρων – λόγω της αντισυνταγματικότητας παρέπεμψε εξάλλου προς οριστική κρίση το όλο ζήτημα στην Ολομέλεια του δικαστηρίου.
Το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣΤ΄ Τμήματος θέλει ως αντισυνταγματικές τις επίμαχες περικοπές, βάσει του νόμου 4093/2012 από 1.1.2013, καθώς αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.
πηγή https://www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου