Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. :Να ρυθμιστεί οριστικά, με νομοθετική ρύθμιση, η απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας


Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2019
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα, είχε τελικά η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. μετά την κατάληψη που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών,αφού η ηγεσία του εν λόγω Υπουργείου, με διάφορες προφάσεις, απέφυγε να συναντήσει τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προέβαλε τα ΜΑΤ απέναντι στους εργαζόμενους.Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, που ανέλαβε ρόλο διαμεσολαβητή, δεσμεύτηκε δημοσίως εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., πώς με διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας το οποίο ψηφίζεται σήμερα το βράδυ, θα παραταθεί η καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ως έχει, για ακόμη 14 μήνες. 

Η διατήρηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, σε αντίθεση με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την περικοπή του και την απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του, ήταν το βασικό αίτημα της σημερινής Πανελλαδικής Απεργίας των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ζητά να ρυθμιστεί οριστικά, με νομοθετική ρύθμιση, η απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όπως και η επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, αλλά και η κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την προσωπική διαφορά
.
Το θέμα αυτό θα τεθεί στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο το αμέσως προσεχές διάστημα. Για τη συνάντηση αυτή δεσμεύτηκε ο κ. Πιτσιόρλας. Θα τεθούν επίσης και άλλα προβλήματα του κλάδου, όπως η επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των Δαπανών των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς η κατάργηση του έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν όλες οι οικονομικές ευθύνες στους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών,ενώ απαλλάσσονται οι Αιρετοί από κάθε ευθύνη των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών των Ο.Τ.Α. 

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένουν σε ετοιμότητα και διαρκή επαγρύπνηση έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος απέναντι στη λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που υπαγορεύονται από τους ξένους δανειστές και εφαρμόζονται από τις εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις. 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου