Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019-ΑΠΟ 12.00 Μ.Μ. ΕΩΣ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά, ενωτικά και δυναμικά στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την ΤΡΙΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με αιτήματα την άμεση χορήγηση των αναδρομικών του 13ου και 14ου μισθού, καμιά περικοπή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου στους Ο.Τ.Α., ενώνουν τη φωνή τους με αυτή των υπολοίπων Δημοσίων Υπαλλήλων, στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στις 12:30, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7), διεκδικώντας συγκεκριμένα:
Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού από 1 Ιανουαρίου 2013 σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο για τη διεκδίκηση του αυτονόητου.
Άμεση επανανομοθέτηση του 13ου και του 14ου μισθού στα επίπεδα του 2010 (ένας μισθός τα Χριστούγεννα, ½ μισθού το Πάσχα, ½ μισθού επίδομα αδείας), πριν τις περικοπές των μνημονίων.
Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για την απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατοχύρωση του και την επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες. Καμιά παράταση της εκκρεμότητας για την μετεκλογική περίοδο.
Κατάργηση του συμψηφισμού του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με την προσωπική διαφορά.
Την άμεση κατάργηση των διατάξεων του άρθρου 204 του Ν.4555/2018 με τις οποίες οι αιρετοί απαλλάσσονται κάθε ευθύνης των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού και την έναρξη διαβούλευσης μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων και της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., για την δημιουργία, ρύθμιση και εφαρμογή ενός νέου, σύγχρονου και ουσιαστικά λειτουργικού και αποδοτικού συστήματος διαχείρισης και ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Την επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των δαπανών των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Την πλήρη απαλλαγή των εργαζομένων των Οικονομικών Υπηρεσιών από κάθε Πειθαρχική ή Ποινική ευθύνη σχετική με την Οικονομική Διαχείριση, και την εφαρμογή της μόνο σε περιπτώσεις που αποδεικνύεται Βαριά Αμέλεια ή Δόλος.
Φτάνουν πια οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις. Η υπομονή των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει εξαντληθεί. Άμεσες λύσεις τώρα!!!
 Αθήνα, 1 Μαρτίου 2019
Αριθμ. Πρωτ.: 173
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου