Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ελληνίδα, δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσύ αρμενίζεις στραβά!

Σήμερα υποτίθεται είναι Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας, κι όλοι σου μιλάνε για «δικαιώματα και ισότητες» που κατέκτησες, αλλά ότι έχεις κι άλλο δρόμο μπροστά σου. Εγώ όμως θα σου τα πω από την άλλη. Γι’ αυτό αν δεν είσαι έτοιμη να σου τραβήξω σήμερα το αυτί, όταν όλοι οι άλλοι στο χαϊδεύουν, απλά… μην διαβάσεις το άρθρο…

 
Πίσω από έναν πετυχημένο άντρα, κρύβεται μια γυναίκα, λένε. Τι θα έλεγες να
συμφωνήσουμε ότι πίσω από έναν αποτυχημένο άντρα, κρύβεται και πάλι μια γυναίκα;
Και τότε θα πρέπει να συμφωνήσουμε ότι πίσω από ένα σύνολο πετυχημένων ή αποτυχημένων ανδρών, κρύβεται ένα σύνολο γυναικών, σωστά;
Την Ημέρα της Γυναίκας σου μιλάνε για το δικαίωμα σου για «Ίση Ζωή» και «Ίσα Δικαιώματα». Ξέρεις γιατί; Γιατί ούτε «ίση» είσαι με τον άντρα, ούτε έχεις «ίσα» δικαιώματα – έχεις πολλά περισσότερα και στο κρύβουν!
Καταρχάς έχεις μια δύναμη μοναδική που οι άντρες δεν μπορούν να σου την κλέψουν και κανένας επιστήμονας που μπορεί να αλλάζει το φύλο ή να επεμβαίνει γενετικά, δεν μπορεί να σου την κοπιάρει ή να στην πάρει. Κι αυτό λέγεται «ενέργεια», ίδια με αυτή που έπλασε το Σύμπαν, είσαι μέρος του Big Bang, μιας συνεχής επανάληψη του!
  • Είσαι η μήτρα, όπως είναι η ίδια η ΓΗ.
  • Είσαι αυτή που δέχεσαι τον σπόρο και το θαύμα της φύσης και το μετατρέπει σε καρπό.
  • Είσαι αυτή που αντέχεις να ματώνεις κάθε μήνα και να πονάς όταν έρχεται η ώρα να παραδώσεις τον καρπό.
  • Είσαι αυτή που το σώμα σου παράγει τροφή για να θρέψεις το μικρό σου, ακόμα κι αν γύρω σου δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να το κάνει.
  • Είσαι αυτή που η μυρουδιά σου μένει σαν ανάμνηση για χρόνια στα παιδιά σου.
  • Είσαι αυτή που μόλις κάποιος πονάει, φοβάται, πεινάει, διψάει, κλαίει, απελπίζεται, ακόμα και χαίρεται, φωνάζει ΜΑΝΑ ΜΟΥ, όπως ακριβώς φωνάζει ΘΕΕ ΜΟΥ!
  • Είσαι αυτή που με το ζεστό σου φαΐ δεν γεμίζεις στομάχια μόνο, αλλά φέρνεις καλοτυχία στον άντρα και στο σπιτικό – κοινή, πανάρχαια γνώση σε κάθε έθνος και λαό
  • Είσαι αυτή που κρατάς το κλειδί του σπιτιού και το πορτοφόλι της οικογένειας, για να φροντίσεις για όλα, να μην λείψει τίποτα από κανέναν, και τελευταία κοιτάς τον εαυτό σου – είσαι ο υπουργός οικονομικών του σπιτιού, με λίγα λόγια
  • Είσαι αυτή που μπορείς να ηρεμήσεις με τα κόλπα σου έναν άντρα και να τον κάνεις να νιώσει άρχοντας ακόμα και στο πιο φτωχικό σπιτικό, ή… να τον τρελάνεις τελείως
  • Είσαι αυτή που με τον τρόπο που μεγαλώνεις τα παιδιά σου κρατάς το μέλλον ολάκερης κοινωνίας στα χέρια σου
  • Είσαι αυτή που μπορείς να συμβουλέψεις τον άντρα σου να τα βρει με όποιον έχει μια διαφορά, όμορφα και ειρηνικά, ή να τον κουρδίσεις να γίνει επιθετικός και κακιασμένος
Είσαι αυτά κι άλλα πολλά, μα πάνω απ’ όλα είσαι η «ενέργεια» που έχει μέσα της το κουτί της μπαταρίας, που είναι ο άντρας. Χωρίς αυτήν, το κουτί δεν είναι μπαταρία, είναι ένα απλό κουτί. Για ποια «ισότητα» μιλάμε;
Και ήσουν όλα αυτά, Ελληνίδα, για πολλά χρόνια, για αιώνες -μάνα, γυναίκα κι αδελφή.
  • Ήξερες να μαγειρεύεις τα πάντα -πλούσια τα ελέη της Ελληνικής Γης- και να φτιάχνεις νόστιμα και θρεπτικά φαγιά, ακόμα και με λίγα και ταπεινά υλικά, αν υπήρχε ανάγκη.
  • Ήξερες να ράβεις και να μεταμορφώνεις το παλιό, μικρό ή στενεμένο, δεν πετούσες τίποτα
  • Ήξερες να δείχνεις όμορφη με τα λίγα, από μια εσωτερική ομορφιά
  • Ήξερες να προστατεύεις τα παιδιά σου γιατί το μάτι σου ήταν άγρυπνο
  • Ήξερες να δίνεις αξία στον άντρα σου μη πηγαίνοντας κόντρα συνέχεια, γιατί αναγνώριζες ότι είναι το πιο μεγάλο «παιδί»
  • Ήξερες ότι αν και δεύτερη στην ιεραρχία της οικογένειας, τελικά ήσουν εσύ η πρώτη, με τον δικό σου μοναδικό μυστικό τρόπο
Και όλα αυτά τα έχασες, σιγά σιγά, ανταλλάσσοντας τα με τι; Σε έβγαλαν στην παραγωγή, όταν η ολιγαρχία χρειάζονταν φθηνά εργατικά χέρια. Και το πιο αστείο είναι ότι αυτοί που σε έβγαλαν στην παραγωγή, ήταν οι «αριστεροί», ήταν το Σοσιαλιστικό και Κομουνιστικό Κίνημα που έσπευσε πρώτο να σε βάλει να αγωνιστείς για δήθεν ίσα δικαιώματα, τάχα για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε.
Καμάρωσε την κατάντια: Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν δυναμικά στο κάλεσμα του Ελληνικού Δικτύου για κοινή δράση με εκατομμύρια άλλες σε όλο το πλανήτη ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση.
 

Ποτέ καμιά γυναίκα που είχε πραγματικά να πει κάτι στις επιστήμες, στις τέχνες, στη φιλοσοφία, δεν χρειάστηκε κάποιο κίνημα ή την άδεια κάποιου για να το κάνει. Και όσες παρέμεναν απλά «νοικοκυρές», ήταν τα πραγματικά αφεντικά του σπιτιού τους, και παρήγαγαν έργο κατ’ οίκον, το ιερότερο και το πιο σημαντικό.
Αλλά εσύ, Ελληνίδα, τσίμπησες εύκολα το δολωματάκι. Πρώτα είπες να μοιάσεις στον άντρα στη δουλειά, να δουλέψεις πλάι του, μετά να τον ανταγωνιστείς και στη συνέχεια να του την πάρεις.
Μετά σου έδειξαν ότι έχεις «δικαίωμα» στο ξέκωλο. Ναι βρε αδελφή, τα έβγαλες όλα έξω, φόρα παρτίδα, γιατί νόμιζες ότι έτσι θα αποκτήσεις περισσότερη εξουσία πάνω στον άντρα.
Στη συνέχεια σου έμαθαν πως να βγεις από την κουζίνα, το απόλυτο βασίλειο σου. Με ένα τηλεφώνημα, το φαγητό έρχεται στο σπίτι. Μόνο που αυτό δεν έχει ίχνος από την ενέργεια που έχει το δικό σου. Είναι προϊόν δουλειάς (πολλές φορές και από ρομπότ) και εκμετάλλευσης. Είναι εμπορικό προϊόν. Εκτός από τα αμφιβόλου ποιότητας υλικά, δεν έχει ίχνος αγάπης. Το απόλυτο σαβούριασμα.
Μετά σου είπαν ότι πρέπει να βάλεις πρώτα την καριέρα από τα κουτσούβελα. Έπεσε μπόλικη προπαγάνδα πάνω σ’ αυτό. Και να φροντίσεις τη σιλουέτα σου. Πάνω απ’ όλα αυτή και οι τυχόν ραγάδες που θα μείνουν από τη γέννα. Σπούδασαν και τον άλλον δίπλα σου να θέλει τη γυναίκα να μην γερνάει ποτέ, οπότε κι εσύ αγχώνεσαι να μείνεις νέα κι όχι γυναίκα. Εσύ το δέχτηκες αυτό, μαζί με τις προσθετικές στήθους, γλουτών και χειλιών.
Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA έγινε κούκλα της διάσημης σειράς Barbie ως γυναίκα-πρότυπο: Πρώτα την δέχτηκαν στην ανδροκρατούμενη NASA συμφερόντων των ΗΠΑ και μετά… την έκαναν αυτό που συχαίνονται οι φεμινίστριες – Barbie!

Σε έμαθαν να μην κάνεις τον κόπο να φτιάχνεις γλυκά και νοστιμιές για το παιδί σου. Τόσα πράγματα έχει πλέον το σούπερ μάρκετ, πας και του τ’ αγοράζεις. Είσαι δεν είσαι εργαζόμενη, αγοράζεις ό,τι πλαστικό υπάρχει στο ράφι, μπίμπα στο συντηρητικό και στη χημεία, και το δίνεις στο βλαστάρι σου. Ε… αφού το θέλει, απαντάς αν κάποιος πάρει τον κόπο να σε ενημερώσει ότι το γαριδάκι και το έτοιμο κρουασάν είναι σκέτα δηλητήρια. Το έχω δει το έργο άπειρες φορές.
Μεγαλώνεις το παιδί σου σαν να είναι το μοναδικό στον κόσμο και όχι μέλος μιας κοινωνίας. Πάντα φταίει ο άλλος, ποτέ το δικό σου παιδί κι ας σου το λέει ο δάσκαλος, κι ας σου το λέει μια άλλη μάνα ή άλλο παιδάκι.
Παρκάρεις το παιδί σου στην τηλεόραση, ή σε ένα τάμπλετ, ή κινητό, ή κομπιούτερ, για να βρεις την ησυχία σου. Δεν ξέρεις καν πόσες ώρες και τι κάνουν εκεί, κι αν η ακτινοβολία τους ψήνει τον ευαίσθητο εγκέφαλο. Ε… αφού το θέλει… 
Προτιμάς να αυξάνεις τα έξοδα δουλεύοντας για κάποιο αφεντικό, ενώ θα μπορούσες να εξοικονομείς τα ίδια χρήματα φροντίζοντας το σπίτι, όπως οι παλιές. Αντέχεις να είσαι ένα ακόμα άτομο προς εκμετάλλευση, αλλά δεν αντέχεις να μάθεις πως μαγειρεύουν, ράβουν, καθαρίζουν, επισκευάζουν, μετατρέπουν. Θυμάμαι τη μάνα μου να φτιάχνει ώρες βανίλια υποβρύχιο, με την ξύλινη κουτάλα να γυρίζει δεξιόστροφα με υπομονή, ωσότου η άχνη ζάχαρη με το νερό και το άρωμα να καταλήξει στη λευκή μαστιχωτή μάζα που όλοι μετά λατρεύαμε. Πήγαινε να αγοράσεις μια έτοιμη, αλλά δες πρώτα τα ψιλά γράμματα από τι είναι φτιαγμένη…
Κι αν καταφέρεις να πάρεις θέση εξουσίας, είναι γιατί έχεις γίνει πιο άντρας από τον άντρα. Όσο μεγαλύτερη η θέση, τόσο και πιο άντρας έχεις γίνει. Βλέπεις καμιά γυναίκα στην Μέρκελ, στην Θάτσερ, στην Ράις, στην Κλίντον; Α, μήπως στην Λαγκάρντ του ΔΝΤ, που έχει φαγωθεί να βγάλει στην παραγωγή όσες γυναίκες στις αναπτυσσόμενες χώρες δεν δουλεύουν ακόμα; Για 1,20 δολ τη μέρα θα τις βγάλει, για να σου ράβουν τα ωραία πλαστικά ρούχα σου που εσύ θα ακριβοπληρώσεις, αλλά τα προτιμάς γιατί δεν τσαλακώνονται. Άνιμαλ πριντ πάνω σε πολυέστερ – ελάτε κυρίες μου, πάρτε! Όλες μαζί μπορείτε να έχετε πανομοιότυπο λουκ! Και μετά καρκίνο.
Κι αλλάζεις σύντροφο, «απελευθερωμένη» πια, τον έναν μετά τον άλλο, ψάχνοντας τι ακριβώς; Τον τέλειο άντρα που είναι γιος μιας μάνας σαν εσένα; Αφού εσύ τον έκανες έτσι, τώρα δεν σου αρέσει;
Α είσαι και πατριώτισσα, το ξέχασα. Μπορεί παιδιά να μην έχεις ακόμα, στα 35, νωρίς είναι, αλλά άποψη για τους μετανάστες έχεις. Να μην έρθουν οι μετανάστες εδώ και μας μαγαρίσουν τον τόπο. Μα υπάρχει πρόβλημα δημογραφικό σου λένε τώρα οι επιτήδειοι, κι εσύ έπαψες να γεννάς, όχι λόγο κρίσης, αλλά πολύ πιο πριν, λόγω κακομαθησιάς. Αλλά δεν σε νοιάζει. Οι μουσουλμάνες σου φταίνε τώρα, αυτές που θα πάθουν την ίδια ζημιά με σένα όταν ζήσουν στη Δύση, γιατί αυτές κινδυνεύουν περισσότερο τώρα, κι όχι εσύ. Εσύ ό,τι ήταν να το πάθεις, το έπαθες.
Έπεσες θύμα των κρυφών σχεδίων της Παγκοσμιοποίησης, που ήθελε τη διάβρωση της οικογενείας για να διαλύσει τις κοινωνίες, για να μειώσει και να ελέγξει τους πληθυσμούς.
Η Ελλάδα είναι γένος θηλυκού. Ήταν, είναι και θα παραμείνει έτσι όσο θα υπάρχει. Και η τύχη της κρέμεται αποκλειστικά από σένα. Και ένας άντρας αρκείται με ένα πιάτο φαΐ και μια γλυκιά κουβέντα, όταν τα έχει πραγματικά. Το παιδί να μυρίσει την αγκαλιά σου κι όχι να πάρει proficiency και τάμπλετ από τα 12. Κι εσύ είσαι όμορφη όταν είσαι η κυρία του εαυτού σου και όχι κλώνος και του συρμού.
Το ‘χεις ακόμα, αλλά δεν το ξέρεις. Και μπορείς να το δεις κοιτάζοντας σιγανά και ταπεινά μέσα σου. Μια δύναμη αστείρευτη που μπορεί να φωνάξει μόνο μέσα από τη σιωπή. Είσαι η επιτυχία πίσω από έναν άντρα, πίσω από μια κοινωνία. Κι αν σήμερα όλα πάνε στραβά, σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, δεν φταίνε τα μειωμένα ποσοστά της δικής σου συμμετοχής και πως αυτά πρέπει να αυξηθούν, αλλά τα ποσοστά της μειωμένης σου δύναμης.
Χρόνια Πολλά, λοιπόν, δεν γιορτάζεις μόνο σήμερα, αλλά κάθε μέρα, όσο υπήρχε και θα υπάρχει Ανθρωπότητα…
http://igata.gr 

1 σχόλιο:

  1. Συνάδελφοι και πολλά άλλα ακόμα από ψαγμένους άντρες έγγαμους και εργαζόμενους μπορεί να γραφούν.Έχω βιώσει πολλά σαν συνάδελφος σε Δήμο.Το χειρότερο..., με χωρισμένη συνάδερφο με 3 παιδιά που πατέρα δεν γνώρισε, όπως και τα παιδιά της.Της έμαθα τα πάντα στη βάρδια της,την εκπαίδευσα,με συκοφάντησε με έγγραφο στο σύλλογο εργαζομένων και έψαχνα μήνες να βρώ τι συμβαίνει και όταν το αντιλήφθηκα και ήρθε στα χέρια μου(χωρίς στοιχεία που να αποδεικνύονται )ήταν αργά αφού κάθε άντρα τον χρησιμοποιούσε να κάνει την δουλειά της και μετά τον πέταγε σα σκουπίδι.Επιστράτευσε και ιερωμένους αφού ήταν της εκκλησίας ενώ ειχαμε ένα διάστημα Διοικητικό και οικονομικό Δ/ντή Παππά-ιερέα...........Ναι ιερέα καλά ακούσατε...........!!!Όλο το παππαδομάγαζο σέρνει αφού είναι και "νεοκόρος".Αυτή δεν είναι χώρα αυτή είναι μπουρδέλο..........!!!Εγώ όφειλα να την εκπαιδεύσω στη δουλειά αλλά δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοια βρωμιά από πίσω.....!!!Δικαστικώς να πήγαινα έπρεπε να δικαστούν πολλοί, αφου σε έγγραφα μου μετά, με συναδέλφους μάρτυρες και από όμορους Δήμους τα αγνοήσανε.Δηλ.τα όσα έκανε και τα όσα έλεγε τα οποία ήταν αβάσιμα,δεν μπορούσε να τα στοιχειοθετήσει γιατί ήταν ψέματα,τα δε όσα έκανε στο χώρο εργασίας την βλέπαμε,,,,,,ειναι μεγαλη κουβέντα να λές ο συνάδελφος ή η συναδέλφισσα ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ.ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ Σ/Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή