Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Δ. Πειραιά: «Καν’το όπως ο …Πατούλης» -Καταγγελία για ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας

 
Παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά πραγματοποίησε το Σωματείο Οδηγών Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 προκειμένου να υπερασπιστεί τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου.
Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:
Με την διατύπωση, ΘΕΜΑ 11ο  «Έγκριση της σκοπιμότητας και της βιωσιμότητας της ενεργειακής αναβάθμισης-αυτοματοποίησης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων και εφαρμογές Smart Cities με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Πειραιά, επιλογή τουβέλτιστου τρόπου χρηματοδότησης της σχετικής επένδυσης και έγκριση της προετοιμασίας για τη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών και εκτέλεσης των σχετικών συμβάσεων παροχής υπηρεσιών», η Δημοτική Αρχή Πειραιά επιχειρεί την ανάθεση κύριου αντικειμένου εργασίας της Διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού – Μηχανολογικού σε Ιδιώτες.
Στην ουσία πρόκειται για την ανάθεση της αντικατάστασης όλων των κοινών λαμπτήρων – φωτιστικών του δικτύου του Δήμου Πειραιά με λαμπτήρες – φωτιστικά τεχνολογίας LED καθώς και την επισκευή και συντήρηση όλου του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Δήμου για 12 χρόνια από ιδιωτική εταιρεία με «ενέχυρο» τα δημοτικά τέλη.
Ζητήσαμε από την Δημοτική Αρχή να αποσύρει το θέμα και να το επαναφέρει σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να λάβουμε γνώση της μελέτης για την οποία είχαμε άγνοια και να μπορέσουμε να καταθέσουμε τις παρατηρήσεις – προτάσεις μας με κριτήριο πάντα την διασφάλιση των συμφερόντων  του Δήμου, της Πειραϊκής κοινωνίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Εντύπωση προκαλεί η στάση του Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γαϊτανάρου που με διάφορες προφάσεις αρνήθηκε επί της ουσίας να μας παραδώσει την σχετική μελέτη που παρουσίασαν γενικόλογα οι μελετητές στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφήνοντας αναπάντητα πολλά ερωτήματα.
Ευθύνες όμως έχουν και υπηρεσιακοί παράγοντες που ενώ ήξεραν το θέμα δεν ενημέρωσαν τους εκπρόσωπους των εργαζομένων.


πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου