Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

“Καλό καλοκαίρι” η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Απαξιωτική χαρακτηρίζει την στάση Θεοδωρικάκου η ΠΟΕ ΟΤΑ

 
“Καλό καλοκαίρι” η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στα αιτήματα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην νέα συνάντηση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον κ. Θεοδωρικάκο που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020.
Υπενθυμίζεται πώς η τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών, είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Ιουνίου 2020 , μια συνάντηση που είχε αποβεί άκαρπη, καθώς ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος παρέμεινε αμετακίνητα αντίθετος στην ικανοποίηση των αιτημάτων που του είχαν τεθεί.
Σταθερή η ΠΟΕ ΟΤΑ στην διεκδίκηση των αιτημάτων των εργαζομένων
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έθεσε εκ νέου στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο τα μείζονα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως το πρόβλημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, την κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων, είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (άρθρο 178 του Ν.4635/2019), είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών (άρθρο 117 του Ν.4674/2020), ενώ ζήτησε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες της υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. και να μονιμοποιηθούν εργαζόμενοι που αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες αφού εργάζονται ανελλιπώς επί σειρά πολλών ετών.
Τέθηκαν επίσης στον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο από τα Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής χρόνια και εκκρεμή προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων σε αυτή, για τα οποία πάντως ο Υπουργός Εσωτερικών “δεν είπε λέξη”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Ακολούθησε την ίδια τακτική επιδεικτικής απαξίωσης των εργαζομένων τη Τοπικής Αυτοδιοίκησης αφού το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι… «καλό καλοκαίρι και στο επανιδείν»!!! Το μόνο που αρκέστηκε να πει είναι πως μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο οι Σχολικές Καθαρίστριες θα προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας Ορισμένου Χρόνου όταν ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επιμείναμε πως το αίτημά μας είναι η μονιμοποίησή τους.”, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ξεκαθαρίζει πως στην επόμενη συνάντηση, που ο Υπουργός Εσωτερικών την προσδιόρισε περίπου στις 20 Αυγούστου 2020, καλό θα είναι να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις και χρονοδιαγράμματα.
Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αποδέχονται τον εμπαιγμό, και την απαξίωση του κ. Τάκη Θεοδωρικάκου που μαθηματικά οδηγεί στην σύγκρουση.”τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ

Ο Πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
πηγή  https://www.aftodioikisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου