Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Η λεκτική και η γραπτή ¨μόλυνση¨

 


Οι σεμνότυφοι και όλοι οι δήθεν μείνετε μακριά από μας, …κινδυνεύετε να ¨μολυνθείτε¨
…διότι η αλήθεια βλάπτει σοβαρά την ¨ευυπόληπτη αγωγή¨ σας.
Πριν λίγο καιρό έλαβα ένα μήνυμα στο messenger, από κάποιον κύριο ¨ευαίσθητο¨ και¨ ευυπόληπτο¨ εντελώς άγνωστο προς εμένα που απ΄ότι φαίνεται κάπου ¨θίχτηκε¨ με την ¨αθυροστομία¨ μας σε κάποια από τα άρθρα που γράφουμε και ο οποίος με ¨συμβούλευε¨, να μη γίνομαι πεζοδρομιακός με αυτά που γράφω.
Μου έγραψε λοιπόν κατά λέξη:
¨ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΠΙΩΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΣ ΕΙΣΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑΚΟΣ... ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ...¨ :
Απάντηση λοιπόν σε όλους τούτους τους δήθεν ¨ευγενικούς¨ και ¨σεμνότυφους¨
-Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα.
-Η ¨αθυροστομία¨ είναι εκείνη που ενοχλεί? ή η αλήθειες που εμπεριέχονται μέσα σε αυτά τα δημοσιεύματα?
-Τα μεγαλύτερα και χυδαιότερα εγκλήματα στην ανθρωπότητα ¨αγαπητοί¨ μου, ξεκίνησαν και συνεχίζουν να εκκολάπτονται και να γεννιόνται σε βελουδένια σαλόνια, με αβρότητες και ευγένειες μεταξύ των σάπιων και σκατόψυχων ¨ευγενών¨ δολοφόνων.
-Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην ανθρωπότητα αλλά και στον τόπο μας για την διεκδίκηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεξήχθησαν και συνεχίζουν να διεξάγονται στα πεζοδρόμια και τους δρόμους.
-Η ¨πεζοδρομιακή¨ γλώσσα, των αγωνιστών του 21 είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της μη λεκτικής ευπρέπειας αυτών των ηρώων που έδωσαν την ζωή τους για να μπορείτε εσείς σήμερα να …αποπατείτε με θράσος πάνω στα ιερά τους λείψανα.
-Ένας από τους μεγαλύτερους ¨πεζοδρομιακούς¨, με πολλούς άλλους σύγχρονούς του ήταν ο Αριστοφάνης (σας θυμίζει κάτι?)
-Όλα τα σύγχρονα λεξικά, βρίθουν από λέξεις, ορολογίες, έννοιες και εξηγήσεις, πεζοδρομιακού επιπέδου, γι΄αυτό …κάψτε τα.
-Η σύγχρονη αλλά και η παλαιότερη Ελλάδα κτίστηκε, δομήθηκε, αναπτύχθηκε και διακρίθηκε από ανθρώπους που έδωσαν αγώνες και έχυσαν ποταμούς δακρύων και ιδρώτα στα πεζοδρόμια.
-Πολλοί από τους γονείς μας εκείνα τα χρόνια (και είμαστε υπερήφανοι για αυτούς) αλλά και από εμάς πρόκοψαν, σπούδασαν τα παιδιά τους, έφτιαξαν το βιό τους, δουλεύοντας από τα πεζοδρόμια και εις τα πεζοδρόμια (την λέξη πηλοφόρι, την γνωρίζετε? …αλλά τι ρωτάω ο άνθρωπος).
-Οι περισσότεροι από εμάς, μεγαλώσαμε στις αλάνες και τα πεζοδρόμια των τότε χωματόδρομων. Παίξαμε βόλους και γκαζές, Κουτσό και σκοινάκι, πεντόβολα, ¨βεζύρη¨ και κρυφτό στα πεζοδρόμια, τους χωματόδρομους και τις αλάνες. Νοιώσαμε το πρώτο σκίρτημα σαν παιδιά στην καρδιά μας στα πεζοδρόμια. Ακούσαμε τα ωραιότερα τραγούδια και δώσαμε το πρώτο μας ραντεβού και φιλί στα πεζοδρόμια. Δακρύσαμε, ερωτευτήκαμε, πονέσαμε, κλάψαμε, μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε, ΜΑΘΑΜΕ…-στα ευλογημένα- ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ.
-ΝΑΙ είμαστε περήφανοι που η γλώσσα μας είτε λεκτικώς είτε γραπτώς μπορεί να είναι και αλανιάρικη και πεζοδρομιακή.
-Το αν είμαι Πανεπιστημιακός κύριε/οι δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ.
ΣΗΜΑΣΙΑ έχει πως ήμουν, είμαι και θα παραμένω ΑΝΘΡΩΠΟΣ μέχρι να βγεί η ψυχή μου και όχι ένα κακομαθημένο, κακοήθες, σάπιο και ανήθικο κάθαρμα και ξέρασμα.
Και τελειώνοντας να πω σ΄εσένα ¨κύριε¨ (αλλά και σε όλους τους όμοιους σου).
ΟΧΙ. Δεν σε πείραξε το ¨αεί γαμήσου¨ -(πως θα μπορούσε εξάλλου κάτι που έχει κατακλίσει το μυαλό σας και την σκέψη σας)- σε πείραξε πως ένας, κάποιος με την ιδιότητα και του πανεπιστημιακού παρέμεινε άνθρωπος και μπορεί και σας τα λέει ξεκάθαρα και κατάμουτρα. Σε πείραξε πως ένας ¨αθυρόστομος¨, που δεν κρατάει τα προσχήματα, που δεν είναι δήθεν, κατόρθωσε και ξέφυγε από την κρησάρα του συστήματος.
 
(Αφ. Παν/κος, πειρ.ερευνητής, συγγραφέας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου