Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Σκάνδαλο Siemens: Η εταιρεία ομολόγησε, πολιτικοί παραδέχτηκαν - Η δικαιοσύνη… αθωώνει!

 Σκάνδαλο Siemens: Η εταιρεία ομολόγησε, πολιτικοί παραδέχτηκαν - Η δικαιοσύνη… αθωώνει!

Μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να συμβεί:

-Η εταιρία Siemens έχει ομολογήσει το σκάνδαλο και (κάποιες από) τις δωροδοκίες προσώπων, πολιτικών και μη, στη χώρα μας. Έχει, μάλιστα, συνάψει με το ελληνικό δημόσιο συμφωνία για «αποζημίωση» (ο Θεός να την κάνει) για τη ζημία που έχει επιφέρει στο δημόσιο συμφέρον!

-Δημόσια πρόσωπα, επίσης, έχουν ομολογήσει τη δωροληψία! Κορυφαίο παράδειγμα η χορηγία 1.000.000 μάρκων στο ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη, χωρίς ποτέ να μάθουμε το λόγο, ούτε να πληροφορηθούμε για τα «διπλά ταμεία» του κόμματος! Χωρίς ποτέ να τιμωρηθεί κανείς και χωρίς ποτέ να ζητήσει κάποιος συγγνώμη!

-Στο σκηνικό αυτό έρχεται η ελληνική δικαιοσύνη και τους ανακηρύσσει όλους …αθώους! «Λόγω …παραγραφής», λένε τάχα μου αθώα όσοι θέλουν να υποβαθμίσουν το θέμα! Και γιατί παρακαλώ η ελληνική δικαιοσύνη κάνει 25 χρόνια (ένα τέταρτο του αιώνα) για να βγάλει απόφαση σε ένα τέτοιο σκάνδαλο; Μήπως γιατί δεν είναι και τόσο τυφλή; Μήπως είναι …μονόφθαλμη; Μήπως –θα πουν πολλοί- και δικαίως) βρίσκεται σε συμπαιγνία με το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα της μεταπολίτευσης, ώστε να «τρώνε και να πίνουν» και …λογαριασμό να μην δίνουν; Να φτιάχνουν νόμους που οι υπουργοί δεν θα είναι ίσοι με τους άλλους κοινούς θνητούς (νόμος περί ευθύνης υπουργών) και αν κάτι μεγάλο αποκαλυφθεί να το μπουρδουκλώνουν οι δικαστές και άκρη να μην βγαίνει! Το είδαμε με τη Siemens, το ζούμε με τη Novartis, το διαπιστώσαμε σε κάθε μικρό και μεγάλο σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων! Ο μόνος πολιτικός, άλλωστε, που πλήρωσε τα τελευταία χρόνια είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος- που προτίμησε να πάρει τα μυστικά του στον τάφο του.

Αν έχει, πάντως, χιούμορ ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, θα πρέπει να ζητήσει …αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο για …ψυχική οδύνη. 

 

Γράφει ο  

πηγή https://www.ieidiseis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου