Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Εργαζόμενοι Καθαριότητας Δ. Αθηναίων: «Η εντολή ήρθε από αλλού» για το σβήσιμο των ονομάτων

 Τέμπη: Δημόσια συγνώμη από την αντιδήμαρχο Αθηνών για το σβήσιμο των  ονομάτων | workenter.gr

Για πράξη κηλίδα στην ιστορία της πόλης μας, κάνει λόγο η Ενωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αθηναίων αναφερόμενη σε ανακοίνωση της, για το απαράδεκτο γεγονός του σβησίματος των ονομάτων των θυμάτων της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών, στην πλατεία Συντάγματος και το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι «η εντολή ήρθε από αλλού»  – αποφεύγοντας ωστόσο να κατονομάσουν τον εντολέα – και υποστηρίζουν πράξη δεν πρέπει να συσχετιστεί με εργαζόμενους, «αφού όλοι μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι η εντολή ήρθε από αλλού. Ας υπάρξει μια φορά παραδοχή της ευθύνης σε αυτή την χώρα».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Λοιπόν, για να εξηγούμαστε, η καθαριότητα της πόλης δεν ξεκινά από το «πλύσιμο» των ονομάτων θυμάτων μιας από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της χώρας μας, αυτής των Τεμπών. Πρόκειται για μια πράξη κηλίδα στην ιστορία της πόλης μας, που δεν γνωρίζουμε πως θα γιατρευτεί.

Οφείλουμε όλοι τουλάχιστον μια μεγάλη συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους. Εμείς ως σωματείο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση στον χώρο του αμαξοστασίου της Ιεράς Οδού, με ιδιαίτερη αναφορά στον έναν χρόνο από την τραγωδία των Τεμπών. Μιλήσαμε για τις ευθύνες που υπάρχουν και για την προσπάθεια συγκάλυψης αυτών.

Η αποτρόπαια πράξη της πλατείας Συντάγματος δεν πρέπει να συσχετιστεί με εργαζόμενους αφού όλοι μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε ότι η εντολή ήρθε από αλλού. Ας υπάρξει μια φορά παραδοχή της ευθύνης σε αυτή την χώρα.

Λυπούμαστε…”.

πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου