Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγάλος δήμος της χώρας …ξέμεινε από οδηγούς απορριμματοφόρων

 

Τώρα λείπουν οδηγοί για την καθαριότητα των Ιωαννίνων! Από χίλια μύρια κύματα περνάει η πόλη των Ιωαννίνων σε ότι αφορά τις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας. Οπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, η δημοτική αρχή στον τελευταίο διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβασιούχων που θα στελεχώσουν την υπηρεσία δεν πρόβλεψε καμιά θέση οδηγού με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλέον σοβαρό πρόβλημα. 

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «διαχειριστική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής», η οποία όπως καταγγέλλουν «πηγάζει από την πολιτική της επιλογή για απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας ώστε να δοθεί σε ιδιώτες ό,τι έχει απομείνει στο Δήμο».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου:

Από το Φεβρουάριο διαμαρτύρεται ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων για την καθυστέρηση του διαγωνισμού για την πρόσληψη προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις, και τελικά το Σεπτέμβριο (μετά από 7 μήνες) προσλήφθηκαν οι 24 συμβασιούχοι εργάτες καθαριότητας.

Εκτός όμως από το ότι είναι τόσο λίγοι, που δεν περίσσεψε κανένας εργάτης για τον οδοκαθαρισμό της βρώμικης πόλης των Ιωαννίνων και απασχολήθηκαν όλοι στην αποκομιδή απορριμμάτων, «ξαφνικά» προέκυψε έλλειψη στους οδηγούς των απορριμματοφόρων γιατί στο διαγωνισμό δεν προβλέφθηκε καμία θέση οδηγού.

Ακόμα όμως κι αν προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός με οδηγούς, πάλι δεν θα φτάνει το προσωπικό για να ξαναξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων γιατί τότε δεν θα επαρκούν οι εργάτες και βέβαια, πάλι θα συνεχίσει να λείπει προσωπικό απ τον οδοκαθαρισμό.

Η διαχειριστική ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής πηγάζει από την πολιτική της επιλογή για απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας ώστε να δοθεί σε ιδιώτες ό,τι έχει απομείνει στο Δήμο.

Όχι μόνο δεν προσλαμβάνει μόνιμους εργαζόμενους στην καθαριότητα, αλλά ακόμα και οι συμβασιούχοι που παίρνει είναι συνεχώς λιγότεροι από αυτούς που χρειάζονται για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών της υπηρεσίας.

 

Προφανώς από κάπου πρέπει να κάνουν οικονομία για να περισσέψει ζεστό χρήμα ώστε να πληρώσουν τα …«πανωπροίκια» της Περιφέρειας Ηπείρου και του ΦΟΔΣΑ στον εργολάβο που θάβει τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ.

Στους εργαζόμενους όμως οι αναρρωτικές άδειες άρχισαν πάλι να αυξάνονται εξαιτίας της εντατικοποίησης της δουλειάς και τα οφειλόμενα ρεπό άρχισαν πάλι να μαζεύονται εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού όλο τον Αύγουστο.

Προφανώς η κυβέρνηση ωθεί την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας για τους μεγαλοεργολάβους. Είναι γνωστό ότι τα σκουπίδια είναι χρυσός.

Από την ίδια πλευρά όμως, από την πλευρά των εργολάβων, βρίσκεται και η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων που -προφανώς ευχαριστημένη με την κατάσταση της καθαριότητας των Ιωαννίνων- δεν ζήτησε την μόνιμη πρόσληψη κανενός εργάτη καθαριότητας ή χειριστή για το νέο έτος.

Με όλη αυτή την μεθόδευση υπερ της κερδοφορίας των εργολάβων που τσακίζει την καθαριότητα της πόλης, οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν μπορούμε παρά να εξοργιζόμαστε με το πρόστιμο του Δήμου Ιωαννιτών στο Εργατικό Κέντρο για αφισορρύπανση. Αν ο Δήμος ήθελε τα Γιάννενα καθαρά, όφειλε να προσλάβει προσωπικό

Απαιτούμε προσλήψεις μονίμου προσωπικού ώστε να καθαρίσει η πόλη.

πηγή https://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου