Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τα πιο πλούσια Χριστούγεννα


Σύμφωνα με έρευνα που μου ανέθεσε ο Αντώνης Σαμαράς, οι Έλληνες θα γιορτάσουν φέτος τα πιο φτωχά Χριστούγεννα της ιστορίας τους σπάζοντας την παράδοση αιώνων που τους ήθελε να ξετινάζονται στο φαΐ και να φορτώνουν με δώρα το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να γιορτάσουν πολυτελώς τη γέννηση του Χριστού που ήταν μπατίρης και γεννήθηκε σε μια σπηλιά της Βηθλεέμ που δεν είχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.

Εγώ με την I Willi Am και τον One Eyed Bert, που είμαστε τρολ και ζούμε σε σπηλιά, ξέρουμε πολύ καλά πώς είναι να ζεις με την υγρασία και το κρύο να μπάζει από παντού, οπότε σφάξαμε κάτι πρόβατα και μοσχάρια που είχαμε για να μας ζεσταίνουν με τις ανάσες τους, βάλαμε φυσικό αέριο και ξεκωλωθήκαμε στη μάσα. Δεν είμαστε τόσο μαλάκες σαν τον Ιωσήφ και τη Μαρία.

Η έρευνά μου έδειξε ότι τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη περίοδος για τους φτωχούς Έλληνες που ψάχνουν στα σκουπίδια για φαγητό, αφού υπάρχουν πάντα ασυνείδητοι πλούσιοι στην Κηφισιά και την Εκάλη που αυτές τις μέρες μαγειρεύουν για ένα λόχο, με αποτέλεσμα να πετάνε ολόκληρα ταψιά με γαλοπούλες τους κάδους, οπότε οι πεινασμένοι σμυπολίτες τους μπορούν να αρπάξουν την ευκαιρία από τα μαλλιά και να περάσουν ονειρεμένες γιορτές με τα αποφάγια τους.

Άμεσο αποτέλεσμα της φτώχειας των Ελλήνων τα Χριστούγεννα, εκτός από το έξτρα φαγητό, είναι η ανικανότητά τους να πάρουν δώρα στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Οι Έλληνες πάντα κάνουν φανταστικά δώρα στον εαυτό τους τις γιορτές, ενώ με όσα λεφτά περισσεύουν αγοράζουν άχρηστα σκατολοΐδια για τα άτομα που αγαπούν.

Φέτος, είναι η κατάλληλη ευκαιρία να μην τους πάρουν απολύτως τίποτα, επικαλούμενοι την ανέχεια που τους χτύπησε αλύπητα μέσα στο 2013, και με τα λεφτά που θα γλιτώσουν να πάνε ταξίδι της Μαλδίβες για τα πιο εξωτικά Χριστούγεννα της ζωής τους.

Ένα τρίτο αποτέλεσμα της φτώχειας των Ελλήνων, εκτός από το έξτρα φαγητό και τα επιπλέον δώρα που θα αγοράσουν για την πάρτη τους, είναι η αυξημένη μελαγχολία που νιώθουν λόγω εορτών, γιατί, όπως λέει και η Δέσποινα Βανδή, βλέπουν τον Άη Βασίλη να τους χαμογελάει και η έλλειψη του δυο φορές τους πονάει αλλά κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και χαζεύοντας τους χιλιάδες άστεγους και ζητιάνους που ξεπαγιάζουν στις άκρες των δρόμων μπορούν να αισθάνονται αυτοπεποίθηση, αφού δε βρίσκονται στη θέση τους.

Γενικά, τα φετινά Χριστούγεννα οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπέροχα με όσα κατάφεραν τη χρονιά που πέρασε, δηλαδή τίποτα απολύτως, αφού ούτε οι γύρω τους πέτυχαν κάτι καλύτερο. Είναι το ίδιο αποτυχημένοι με εκείνους.

Ευτυχώς, σε λίγες μέρες μπαίνει ο νέος χρόνος, οπότε μπορούν να καταφέρουν ακόμα λιγότερα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι τα καλύτερα που έχουν περάσει - μέχρι τα επόμενα -, οπότε σταματήστε επιτέλους τη γκρίνια. Υπάρχουν πάντα και χειρότερα.

Όχι τίποτα άλλο, μιζεριάζετε κι εμάς τους πλούσιους που έχουμε στόχο να γίνουμε ακόμα πλουσιότεροι εις βάρος σας.

Καλές γιορτές!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα αφιερωμένο στην ανάπτυξη: ♫♪ Χριστούγεννα ήρθαν πάλι, μα είναι πάλι μακριά μας, αχ να την είχαμε εδώ μωρό μας στο πλευρό μας αγκαλιά μας, ναι...♫♪)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου