Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Στη Βουλή η τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριότητας -Τι προβλέπει

 
Στη Βουλή κατατέθηκε χθες η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ  του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία παρατείνονται αυτοδικαίως  έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2017 όλες οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις των εργαζόμενων στη καθαριότητα στο δημόσιο. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο που αφορά την «Κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, περί διασυνοριακής  αστυνομικής συνεργασίας», η συζήτηση του οποίου ξεκινάει σήμερα στις 11 το πρωί στην αρμόδια Επιτροπή ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ της Βουλής.
Προβλέπει ότι «το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 167 του ν. 4099/2012 (Α’250) αντικαθίσταται ως εξής: «Για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών , των ανεξαρτήτων αρχών, των Ν.Π.Δ.Δ. , των Ν.Π.Ι.Δ. και των Ο.Τ.Α. και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των Ο.Τ.Α., συμπεριλαμβανομένου του χειρισμού μηχανημάτων που εξυπηρετούν τις υπηρεσίες αυτές, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι και τις 31.12.2017 οι ισχύουσες ατομικές συμβάσεις και όσες πρόκειται να υπογραφούν έως τις 31.12.2016, καθώς και όσες ατομικές συμβάσεις έχουν λήξει από την 1η Μαρτίου 2016 και μετά, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης.»
Άρα η τροπολογία περιλαμβάνει όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας στο δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. τις ανεξάρτητες  αρχές, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τα Ν.Π.Ι.Δ. ( μεταξύ άλλων τις καθαρίστριες εσωτερικών χώρων και σχολείων, τους εργάτες καθαριότητας, τους οδηγούς, τους χειριστές μηχανημάτων και τους τεχνίτες που εργάζονται στο τομέα καθαριότητας).
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
πηγή http://www.aftodioikisi.gr

8 σχόλια:

  1. Μετα την κατάργηση του ΕΣΡ τώρα καταργούν και το ΑΣΕΠ!! Μπράβο μας...και μετα μονιμότητα!!Αλλο ένα κράτος δικαίου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι έγινε ρε παιδιά ... Μυρισαν εκλογές και ετοιμαζουν ψήφους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τόσες οικογένειες θα φάνε ψωμάκι αυτό δε σας φτάνει;και καλά κάνουν και θα τους κάνουν μονιμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι καλά κάνουν αλλα να το κάνουν με τις νόμιμες διαδικασίες! Να γίνει διαγωνισμός και να γίνουν Μόνιμοι με υπεύθυνες θέσεις.Ποιος θα τους πεί όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΊΜΑΙ ΚΙ ΕΓΏ ΈΝΑ ΑΠΌ ΑΥΤΟΎ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΣΕ ΠΟΙΌΝ ΔΉΜΟ. ΣΆΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΏ ΌΤΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ 21 ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΜΌΝΟ ΟΙ 6.ΑΝ ΘΈΛΕΙ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΏΣΕΙ ΤΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΝΑ ΒΓΆΛΕΙ ΠΡΟΚΉΡΥΞΗ ΜΈΣΩ ΆΣΕΠ. ΤΟ ΛΈΩ ΚΙ ΆΣ ΕΊΝΑΙ ΕΊΣΑΙ ΒΆΡΟΣ ΜΟΥ.ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΩΣΤΌ ΘΑ ΉΤΑΝ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΑΥΤΈΣ ΝΑ ΠΕΡΆΣΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες ρε ούφο ? Ποιος μαλακας σε μάζεψε εσένα ρε στο δήμο ? Μη μιλάς ρε ούφο..

      Διαγραφή
  6. Αντί να ζητάς να τους βάλουν να δουλέψουν οι προιστάμενοι,γιατι πάντα οι διοικήσεις φταίνε ,ζητάς να τα πάρουν οι ιδιώτες και να δίνουν 3 και 60 για ατελειωτες ώρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε μου πριν πάρω παράταση, όταν μπήκα σαν οδηγός σε δήμο πέρασα με διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Μπορεί να έχεις δίκιο για διαγωνισμό ξανά, αλλά με το κόλλημα 8μηνης σύμβασης τι γίνεται; Δεν είναι αδικία να έχω περισσότερα μόρια από άλλους και να μη μπορώ να περάσω λόγο κολλήματος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή