Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Την πληρώνουν πάντα οι φτωχοί

Την πληρώνουν πάντα οι φτωχοί

Τοσύστημα που δεχόμαστε ως σωστό και δίκαιο μπορούμε να αποδείξουμε πολύ εύκολα ότι λειτουργεί άδικα εναντίον των φτωχών. Δεν θα θέσουμε πολύπλοκες ακαταλαβίστικες θεωρίες έτσι μπαίνουμε με απλά παραδείγματα.


Διόδια...
Φτωχός με μισθό 800 ευρώ πληρώνει διόδια 4,00 ευρώ ... Είναι το 0,5% του μηνιάτικου
Πλούσιος με εισόδημα 10.000 ευρώ, διόδια πάλι 4,00 ευρώ, είναι το 0,04% τρίχες δηλαδή. Και έτσι οι δρόμοι μένουν για την χρήση μόνον των πλουσίων. Είναι οι δρόμοι που εσύ κατασκεύασες με την εργασία σου στην χαλυβουργία που σου άφησε την χρόνια πνευμονική ανεπάρκεια από την σκόνη.

Κτεο…
Είναι για την προστασία σου αλλά πληρώνεις το ίδιο με τον πλούσιο... Βέβαια το δικό σου σαραβαλάκι θα χρειαστεί και μερικές επισκευές έτσι θα μείνεις για πάντα με το σαραβαλάκι σου.

Στάθμευση με πληρωμή...
Τα ίδια θα πληρώσεις εσύ φτωχέ μου φίλε με τον πλούσιο συμπολίτη σου στον δήμο τον δικό σου, έτσι γιατί να παρκάρεις? Το αφήνεις στο σπίτι σου γλυτώνεις και την βενζίνη αλλά αν θέλεις να πας στον γιατρό μπορείς να παρκάρεις παράνομα...

Πρόστιμο παράνομου παρκαρίσματος…
Αχ πάλι εδώ το πρόστιμο είναι το ίδιο για σένα με τον πλούσιο συμπολίτη σου… Δεν θα βρεις παράνομο παρκάρισμα για να πας την μανά σου στον γιατρό. Όλα τα παρκαρίσματα είναι πιασμένα γιατί οι πλούσιοι συμπολίτες σου κατέβηκαν για καφέ… Τι είναι γι αυτούς μια κλήση? Τίποτα.... Αν την πληρώσουν βέβαια γιατί ο θείος τους είναι αντιδήμαρχος... Αχ ρε φουκαρά εσύ τον έβαλες στον δήμο με την ψήφο σου... Εντάξει γοητεύεσαι από ανθρώπους μεγαλόσχημους... Άντε τώρα να ψηφίσεις τον γείτονα σου που θα πάρει το χρίσμα από το κώμα (δεν είναι ορθογραφικό λάθος).

Όπως θα καταλάβατε από την ροή του κειμένου ο θυμός μου ανεβαίνει γράφοντας, αλλά αυτή τη φορά θα το δημοσιεύσω όπως είναι προσθέτοντας ένα μήνυμα:
Φίλοι μου ας γίνουμε πραγματικοί πολίτες και ας βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους θέση



ΙΜΟΛΑΟΣ

Πηγή: Την πληρώνουν πάντα οι φτωχοί - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου