Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Michael Jackson ~ Earth Song (Ελληνικοί υπότιτλοι)

Το Earth Song είναι το τρίτο single του άλμπουμ HIStory: Past, Present and Future, Book I.

Είναι το πέμπτο τραγούδι του δεύτερου δίσκου του άλμπουμ. Είναι μπαλάντα με στοιχεία της μπλουζ, της γκόσπελ και της όπερας. Ο Τζάκσον είχε μεγάλη ιστορία με κυκλοφορίες τραγουδιών για κοινωνικά θέματα όπως We Are the World, Man in the Mirror και Heal the World. Ωστόσο, το Earth Song ήταν το πρώτο που ασχολήθηκε ανοικτά με το περιβάλλον και την καλή διαβίωση των ζώων. Το τραγούδι γράφτηκε από τον Τζάκσον - με παραγωγούς τον Τζάκσον, τον Ντέιβιν Φόστερ και τον Μπιλ Μπόττρελ. Γενικά, το κομμάτι έλαβε θετικές κριτικές.

Το Earth Song συνοδεύτηκε από ένα μουσικό βίντεο, που γυρίστηκε σε 4 γεωγραφικές περιοχές (Αμερική, Ευρώπη και Αφρική)
.H πρώτη θέση ήταν ένα τροπικό δάσος του Αμαζονίου, όπου ένα μεγάλο μέρος καταστράφηκε μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του βίντεο.Οι ντόπιοι της περιοχής εμφανίστηκαν στο βίντεο οι οποίοι δεν ήταν ηθοποιοί...
Η δεύτερη σκηνή ήταν στην εμπόλεμη ζώνη του Κάρλοβατς στην Κροατία,στην οποία συμμετείχε και ο περίφημος Κροάτης ηθοποιός Slobodan Dimitrijević,όπως και κάτοικοι της περιοχής
.Η τρίτη σκηνή είναι στην Τανζανία,που έλαβαν στιγμιότυπα από παράνομη λαθροθηρία,και κυνήγι,τα οποία τα ενσωμάτωσαν στο βίντεο.Κανένα ζώο δεν υπέστη το παραμικρό,κατά την δημιουργία του Earth Song,και το υλικό που χρσιμοποίησαν ήταν από αρχεία ντοκιμαντέρ.

Επικεντρώνεται στην καταστροφή και στην αναγέννηση της Γης και έλαβε υποψηφιότητα για Γκράμι, το 1997. Το τραγούδι ήταν top five hit στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, παραμένει το καλύτερο σε πωλήσεις single του Τζάκσον και ήταν το number-one single των Χριστουγέννων του 1995. Το Earth Song δεν κυκλοφόρησε ως single στις ΗΠΑ. Ο Τζάκσον έλαβε αναγνώριση από διάφορες οργανώσεις ζώων και περιβάλλοντος.

Κυκλοφόρησε 27 Νοεμβρίου 1995

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου