Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΟΤΑ: Ποιοι δικαιούνται επίδομα ανθυγιεινής εργασίας – Το ύψος & οι προϋποθέσεις

 
Οι ειδικότητες των υπαλλήλων ΟΤΑ που δικαιούνται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας αλλά και το ύψος της αποζημιώσεις αποτυπώνονται στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου. Αναλυτικά
Άρθρο 37
Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  1. Στους μονίμους και δοκίμους υπαλλήλους και υπαλλήλους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου (ΙΔΑΧ – ΙΔΟΧ) των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού και των ΝΠΔΔ , ΝΠΙΔ και ΔΕΥΑαυτών χορηγείται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας του άρθρου 15 παρ. 1 του ν. 4024/2011, με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31-12-2017.
Το ποσό του επιδόματος για τους ανωτέρω υπαλλήλους ορίζεται, ανά κατηγορία, ως εξής
α) Κατηγορία Α΄ σε εκατόν πενήντα (150) ευρώ, μηνιαίως
β) Κατηγορία Β΄ σε εβδομήντα (70) ευρώ, μηνιαίως
γ) Κατηγορία Γ΄ σε τριάντα πέντε (35) ευρώ, μηνιαίως
  1. Στην κατηγορία Α΄ περιλαμβάνονται το προσωπικό που απασχολείται στην εποπτεία καθαριότητας, σε συνεργεία απολύμανσης, οι απολυμαντές, οι εργάτες και τεχνίτες βιολογικού καθαρισμού και οι νοσηλευτές και νοσοκόμοι.
Στην κατηγορία Β΄ περιλαμβάνονται οι ηλεκτροσυγκολλητές, οι εργάτες και τεχνίτες ψεκασμού, οι μηχανοτεχνίτες, οι ηλεκτροτεχνίτες, οι βαφείς και φανοποιοί .
Στην κατηγορία Γ΄ περιλαμβάνονται οι εργάτες των δημοτικών σφαγείων και οι εργάτες καθαριότητας των δημοτικών νεκροταφείων.
  1. Το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου δεν καταβάλλεται στο διοικητικό προσωπικό των φορέων που αναφέρονται σε αυτήν.
  2. Το ανωτέρω επίδομα καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι αυτού προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στους χώρους και στις ειδικότητεςπου δικαιολογούν την καταβολή του. Για τη συνδρομή της ανωτέρω προϋπόθεσης εκδίδεται κάθε μήνα βεβαίωση του οικείου προϊστάμενου, η οποία συνοδεύει τη μισθοδοτική κατάσταση.
Σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων για οποιονδήποτε λόγο (όπως ενδεικτικά μετακίνηση, απόσπαση, μετάταξη) από τα καθήκοντα, τις θέσεις και τις συνθήκες οι οποίες δικαιολογούν τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου προϊστάμενου. Καταβολές του επιδόματος αυτού που έχουν γίνει στο ως άνω προσωπικό ,πριν την θέση σε ισχύ των διατάξεων του παρόντος νόμου ,θεωρούνται νόμιμες.
πηγήhttp://www.aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

  1. δηλαδη καταργειται η προηγουμενη ΚΥΑ και οι οδηγοι φορτηγων ανω των 3,5 τονων δεν το δικαiουνται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή