Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΔΑΣ ΟΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (25/04)

ΔΑΣ ΟΤΑ εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας
ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
Στις εκλογές του Σωματείου μας στις 25 ΑΠΡΙΛΗ σε καλούμε να ψηφίσεις  - στηρίξεις το ψηφοδέλτιο  της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ – ΟΤΑ).
Η επίθεση από την πλευρά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέρα με τη μέρα εντείνεται:
Κλείνει τη 2η αξιολόγηση, ποτίζοντας με το αίμα των εργαζομένων τα κέρδη των εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών. Ευρωπαϊκή ένωση και ΔΝΤ βρήκαν χρήσιμο σύμμαχο για να ισοπεδώσουν εργασιακά δικαιώματα, μισθούς συντάξεις κοινωνικές παροχές. Κυβέρνηση και κουαρτέτο κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, διαπραγματεύονται ενάντια στα συμφέροντα μας.
Ø Μειώνουν και άλλο συντάξεις μισθούς, καταργούν το εφ άπαξ. Με τη μείωση του αφορολόγητου κάτω από 6000€ θα χάσουμε άλλο ένα μισθό. Προωθούν ατομικές συμβάσεις στην Τοπική Διοίκηση, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας με μισθούς πείνας των 400€. Περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος της απεργίας.
Ø Με το νέο νόμο για την κινητικότητα, που επί της ουσίας είναι ένας νόμος για την εφαρμογή της κρατικής αντιδραστικής αξιολόγησης  δομών – εργαζομένων στο Δημόσιο, ανοίγουν το δρόμο για απολύσεις. Επανέρχονται με άλλο τρόπο οι απολύσεις του 15% του νόμου Μητσοτάκη. Επαναφέρουν τον έλεγχο των συμβάσεων των ΙΔΑΧ για να κάνουν απολύσεις.
Ø Έχουν αποφασίσει και θα εφαρμόσουν το τέλος του 2017 την εναρμόνιση του καθεστώτος για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά με ότι ισχύει στην ΕΕ. Πουθενά στην Ε.Ε. δεν υπάρχουν ΒΑΕ. Ουσιαστικά θα καταργήσουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά σε ένα κλάδο που μετράει δεκάδες νεκρούς κάθε χρόνο από εργατικά ατυχήματα και εκατοντάδες από ασθένειες που σχετίζονται με το αντικείμενο της εργασίας και την εντατικοποίηση της. Τους  λέμε καθαρά:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζει τις αντεργατικές  - αντιλαϊκές πολιτικές της συγκυβέρνησης:
ü Αυξάνετε η εντατικοποίηση της εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες, με τη συνεχή μείωση του προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός των εργατικών ατυχημάτων σε ώρα δουλειάς (πράσινο – καθαριότητα).
ü Τα μέσα ατομικής προστασίας ΜΑΠ παρέχονται με το σταγονόμετρο. Χάθηκαν του έτους 2014 κα του έτους 2016 δεν έχουν ακόμα δοθεί.  Έστειλαν συναδέλφους από τα  πεντάμηνα μέσω ΟΑΕΔ να καθαρίσουν ένα  χώρο με σκορπισμένο πετρέλαιο και αναθυμιάσεις, χωρίς τα κατάλληλα  μέσα προστασίας!!
ü Δεν χορηγεί τα εμβόλια και δηλώνει ότι δεν είναι υποχρέωση της.
ü στις οικονομικές διεκδικήσεις όπως την διεκδίκηση των 176€ ακολουθά πιστά την κυβερνητική πολιτική.
ü Συστηματική είναι η φαλκίδευση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής διευκόλυνσης στα εκλεγμένα μέλη της ΔΑΣ στη διοίκηση του σωματείου.
ü Εκθέτει σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων μας που καθαρίζουν την λαϊκή και δεν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρχουν εκεί επαρκείς χημικές τουαλέτες. Άλυτο παραμένει το θέμα του σπαστού ωραρίου των συναδέλφων που καθαρίζουν τις λαϊκές με αποτέλεσμα να είναι όλη μέρα στο δρόμο.
Η πλειοψηφία στη διοίκηση του σωματείου (ΑΣΚ – Αγωνιστική Κίνηση) ήταν καλός σύμμαχος της Δημοτικής Αρχής:
v Αρνήθηκαν να διεκδικήσουν από τη Δημοτική Αρχή. Συγκάλυψαν σοβαρά ζητήματα π.χ. τα εργατικά ατυχήματα. Καλλιεργούσαν την αδράνεια  δηλώνοντας ότι στο Δήμο μας τα προβλήματα είναι λυμένα από τη  ‘’φιλεργατική  Δημοτική Αρχή’’. Δεν είναι τυχαία τα καλά λόγια του Δημάρχου για τη συνετή διοίκηση του σωματείου.  
v  Προσανατόλιζαν τη δράση του σωματείου στο  κίνημα των πλατειών μακριά από διεκδικήσεις. Έβαζαν στόχους αλλαγής  κυβερνήσεων, ουσιαστικά βάζοντας  πλάτη μαζί και οι δυνάμεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μαζί στήριξαν το ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα που έγινε ΝΑΙ σε μια ’’ καλή ΄΄ διαπραγμάτευση.
v Αντιστρατεύονται την ενιαίο ταξικό μέτωπο  της εργατικής τάξης.  Όσο οι συνάδελφοι της χθεσινής πλειοψηφίας (ΑΣΚ – Αγωνιστική Κίνηση) φωνάζουν: μακριά από το ΠΑΜΕ!!! Ουσιαστικά καλούν τους εργαζόμενους να υποταχτούν στη μιζέρια της εξουσίας των  εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών.
Οι δυνάμεις της ΔΑΣ στο Δήμο στηρίξαμε και διεκδικήσαμε μαζί με τους εργαζόμενους, μικρά και μεγάλα προβλήματα:
ü όπως τη μόνιμη και σταθερή δουλειά,  ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, παρεμβήκαμε σε διώξεις συναδέλφων.
ü Με το συνδικάτο των ΟΤΑ Αττικής και της υπόλοιπης χώρας παλέψαμε για να αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι οι προσληφθέντες  με πεντάμηνα μέσω ΟΑΕΔ. Πρωταγωνιστήσαμε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις. Συμμετείχαμε στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την κοινωνική ασφάλιση, την αναπλήρωση των απωλειών μας την περίοδο της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Ενημερώναμε τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις πάνω στα εργασιακά ζητήματα και τις πολιτικές εξελίξεις. 
Θεωρούμε χρέος μας να οργανώσουμε τους ταξικούς αγώνες που απαιτούν οι καιροί ανάλογο της επίθεσης που δεχόμαστε.
·       Κίνημα που με σταθερότητα και συνέπεια παλεύει ενάντια σε όλα τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους που φέρνουν οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, η Ε.Ε. και το ΔΝΤ.
·       Κίνημα που δεν τα διπλώνει, δεν γίνεται σκαλί για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές  αντεργατικές κυβερνήσεις, ούτε διαλέγει δυνάστη. Με συνέπεια να υπερασπίζεται τα εργατικά συμφέροντα.
·       Κίνημα που ενώνει όλους τους εργαζόμενους, δεν τους διαχωρίζει ανάλογα με τη σχέση εργασίας. Τους γράφει όλους με πλήρη δικαιώματα στα  συνδικάτα για να διεκδικούν όλοι μαζί μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·       Κίνημα συγκροτημένο - μαχητικό, που αναλαμβάνει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, ενώνει τα αιτήματα των εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους, για αποτελεσματική πάλη του απέναντι στην ενιαία και συντονισμένη επίθεση του κεφαλαίου.
·       Κίνημα διεκδίκησης των απωλειών και ανατροπής των πολιτικών που μας οδήγησαν εδώ. Κόντρα στην ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία που καλλιεργούν οι άλλες δυνάμεις.
Ποτέ άλλοτε  δεν υπήρχε τόσος πλούτος συγκεντρωμένος σε τόσο λίγα χέρια. Ποτέ άλλοτε  η τεχνολογία και η παραγωγή δεν είχε τόσο μεγάλες δυνατότητες. Ένα τέτοιο κίνημα θα δώσει ελπίδα και αισιοδοξία ότι θα γίνουμε αφέντες του πλούτου που παράγουμε.
Συναδέλφισσα – Συνάδελφε. Ανεξάρτητα από διαφορετικές απόψεις και επιφυλάξεις, για ένα σωματείο που θα διεκδικεί το δίκιο μας, θα οργανώνει τον αγώνα μας απέναντι στην Δημοτική Αρχή και την Κυβέρνηση στις 25 του Απρίλη, στο σωματείο και στην επιτροπή υγιεινής και ασφάλειας:
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ Δημοκρατική Αγωνιστική  Συνεργασία
(Δ. Α. Σ. )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου