Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΤΑΣΗ ΜΕ "ΚΟΡΑΚΙΑ"ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ Ν.ΙΩΝΙΑΣ

 
Συνεχίζεται η επιτυχημένη παρέμβαση φορέων και πολιτών της Ν.Ιωνίας και των γύρω δήμων για την αποτροπή πλειστηριασμών ακινήτων συμπολιτών μας. Τους τελευταίους μήνες όποτε ανακοινώνονται πλειστηριασμοί η δυναμική και αποφασιστική στάση των πολιτών έχει συμβάλλει στη δημιουργία κλίματος προστασίας των θυμάτων ουσιαστικά μιας κρίσης, όπου κράτος και τράπεζες έχουν τεράστια ευθύνη. Έτσι την Τετάρτη 17/12 πολίτες κατέκλυσαν τους χώρους του Ειρηνοδικείου αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν σε διάφορους επιτήδειους να προσέλθουν και να πλειοδοτήσουν, σε ακίνητα δεινοπαθούντων συνανθρώπων μας.
Με την παρουσία των τοπικών και διατοπικών μέσων ενημέρωσης και του MEGA, οι πολίτες με σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη εμπόδισαν την είσοδο σε "κοράκια"που με θράσος επιδίωξαν να πλειοδοτήσουν.Η αστυνομία παρούσα δεν χρειάστηκε να παρέμβει χάρη στην ψυχραιμία των πολιτών που στάθηκαν μπροστά στην είσοδο ενημερώνοντας για την απόφασή τους να προστατέψουν τους 2 παρόντες συμπολίτες μας (από Ν.Ιωνία και Ηράκλειο) που η περιουσία τους έβγαινε στο σφυρί. Ο ένας επιτήδειος αφού προσπάθησε να δημιουργήσει ένταση αποχώρησε μετά από μερικά σπρωξίματα και τελικά οι πλειστηριασμοί αναβλήθηκαν.
Οι συμπολίτες μας ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμπαράστασή του και οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους. Παρόντες μεταξύ άλλων η Αντιδήμαρχος Ν.Ιωνίας κα. Κατημερτζή που και αυτή τη φορά πρωτοστάτησε, ο τ.δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βλασσόπουλος, ο δημ. Σύμβουλος Ν.Ιωνίας κ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Ν.Ιωνίας κ. Νουβέλογλου, εκπρόσωποι της Επιτροπής πολιτών Περισσού-Πευκακίων, του ΕΠΑΜ Ν.Ιωνίας, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλοί άλλοι. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη λειτουργεί πρωτοβουλία πολιτών στη Ν.Ιωνία με σκοπό να συντονίσει παρόμοιες δράσεις στην πόλη μας.
Το αίτημά της είναι ότι η κοινωνική και οικονομική κρίση στη χώρα μας δεν πρέπει να έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα οι αδύναμοι οικονομικά συμπολίτες μας να ματώσουν κι άλλο χάνοντας τα σπίτια τους από Τραπεζικά ιδρύματα που έχουν πλήρως αποζημιωθεί από δάνεια που πήραν οι φορολογούμενοι πολίτες για να τα σώσουν από την χρεωκοπία. Συνεπώς οι πλειστηριασμοί είναι παράνομοι και πλέον βρίσκουν έντονες αντιδράσεις που καθημερινά σε όλη τη χώρα γενικεύονται. Επίσης το Κράτος με την κακοδιαχείριση και τις σπατάλες του, οφείλει πρώτο να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα(όχι ασπιρίνες) ανακούφισης πολιτών και επαγγελματιών που πληρώνουν  τα σπασμένα οικονομικών πολιτικών που δεν επέλεξαν και μιας πρωτοφανούς κρίσης.
πηγή http://www.ionianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου