Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Οι πιο λατρεμένοι κακοί του κινηματογράφου

Οι κακοί της μεγάλης οθόνης που λατρεύουμε να μισούμε, είναι αυτοί που έχουν εμπνεύσει τους σύγχρονούς σεναριογράφους και παραγωγούς της βιομηχανίας του θεάματος να δημιουργήσουν τους σύγχρονούς κακούς πατώντας στα βήματά τους.
1. Hannibal Lecter

  Ένας από τους πιο τρομακτικούς χαρακτήρες του κινηματογράφου, που ενσάρκωσε ο εξαιρετικός Άντονι Χόπκινς. Άφησε το στίγμα του στη μεγάλη οθόνη και κατάφερε να βραβευτεί για την ερμηνεία του από την Ακαδημία. Πρόκειται για τον ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνο, που μεταφέρθηκε στο σινεμά από το πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα "Hannibal".


2. Hartman

  Πρόκειται για τον πιο διαβολικό αξιωματικό που γνώρισε ποτέ ο κινηματογράφος, μέσα από την ταινία "Full Metal Jacket". Ο ρόλος ενσαρκώθηκε από τον καθηλωτικό Ronald Lee Ermey, που βραβεύτηκε για την ερμηνεία του με χρυσή σφαίρα, ο ηθοποιός θα είναι πάντα στην μνήμη του κοινού σαν ένας από τους κακούς που λατρεύει να μισεί.
3. Jack Torrance

  Όλοι, ακόμη και οι πιο σκληροί άνδρες πίστεψαν ότι ο Τζάκ Νίκολσον είναι όντως ένας τρελός κατά συρροήν δολοφόνος που μπορεί να εμφανιστεί από το πουθενά και με το τσεκούρι του να μας ξεκάνει. Το τρελό και διεστραμμένο βλέμμα του είναι αυτό που χάρισε στον χαρακτήρα μια θέση στους 100 καλύτερους χαρακτήρες ταινιών όλων των εποχών. Ο χαρακτήρας εμπνεύστηκε από το μυθιστόρημα του Στιβεν Κίνγκ "The Shining".
4. Vito Corleone

  Ο Νονός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακός, σίγουρα όμως μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνος, αφού για Ιταλό μαφιόζο μιλάμε. Ο χαρακτήρας ενσαρκώθηκε από τον μέγιστο Μαρλόν Μπράντο, ο οποίος κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού για το 1973.Το περιοδικό Premiere τον κατέταξε στην πρώτη θέση τον σημαντικότερων χαρακτήρων όλων των εποχών. Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τον θρυλικό  Francis Ford Coppola.
5. Joker

  Είναι ο κακός του Μπάτμαν, που η πρώτη του γνωριμία με το κοινό έγινε το 1940. Ο τρελός- μανιακός με τον Μπάτμαν, που έχει παραμορφωμένο πρόσωπό είναι ο λόγος που ξεκινήσαμε να βλέπουμε με άλλο μάτι τους κλόουν, έχει ενσαρκωθεί από πολλούς ηθοποιούς με μια από τις πιο πετυχημένες ερμηνείες, αυτή από τον εκλιπόντα Heath Ledger.
6. Buffalo Bill

  Ο τρομακτικός χαρακτήρας από  τη "Σιωπή των Αμνών", πήρε σάρκα και οστά από τον Τεντ Λεβίνε. Πρόκειται για τον κατά συρροή δολοφόνο πού μετά από τον Χάνιμπαλ, συμπεριλαμβάνεται στους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του κινηματογράφου, αφού σκοτώνει γυναίκες για να φτιάξει το δικό του παλτό από τα δέρματά τους. Ο χαρακτήρας έδωσε την ευκαιρία στον Λεβίνε να θεωρηθεί ως ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του.
πηγή http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου