Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Η Διαβάτη ξεμπρόστιασε το σύστημα κατασκευής ινδαλμάτων τύπου Ρουβά

 h-diabath-ksemprostiase-to-systhma-kataskeyhs-indalmatwn-typoy-royba
Χαμός έγινε με τη θαρραλέα στάση της Χρυσούλας Διαβάτη κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων Κάρολος Κουν και την άρνηση της να παραλάβει την τιμητική διάκριση διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου που της αποδόθηκε για την παράσταση "Δυο γυναίκες χορεύουν" λόγω του Σάκη Ρουβά. Και μετά θρήνος στους θαυμαστές του ωραίου και του τίποτα!  
Δεν είναι ο Σάκης Ρουβάς και ο κάθε Σάκης αλλά το σύστημα κατασκευής ινδαλμάτων τύπου Ρουβά! Η κ. Διαβάτη τα έβαλε με ένα σύστημα αναπαραγωγής της χαζομάρας και της ομορφιάς, της αμορφωσιάς και της κενότητας. Καθημερινά πρωινάδικα και μεσημεριανές εκπομπές που δεν είναι αρχαίο δράμα, ίσως χρειάζονται και αυτά τα προγράμματα  όχι όμως σε τέτοια έκταση και ένταση, ποδηγετούν την τηλεοπτική κοινωνία και οριοθετούν τα βασικά κριτήρια των ινδαλμάτων της εποχής. Και φυσικά  «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα»…
Η κοινωνία μας έχει ανάγκη ινδαλμάτων, που να δείχνουν στην πράξη ότι συμμερίζονται και συμμετέχουν έμπρακτα στις δυσκολίες.  Η σημερινή κρίση της πατρίδας μας, πέρα από οικονομική, χαρακτηρίζεται και από την κοινωνική αποσύνθεση και από την κρίση αξιών και προσώπων που ηγούνται σε όλους τους τομείς.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο κομματικό σύστημα που δημιουργεί αντίστοιχα πρόσωπα που κυριαρχούν στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή.  
Η τηλεόραση έχει γίνει μια παιδική χαρά. Εσώρουχα, κορμιά και  θεάματα! Ένα κακοπαιγμένο τηλεοπτικό θέαμα που όμως δεν υπάρχει το διαφορετικό για αυτό και φαντάζει ασυναγώνιστο και κυρίαρχο.
Ο Σάκης Ρουβάς είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει... ναι το λέει η ψυχή του αλλά όχι και βραβείο Κάρολος Κουν… Πόση αμετροέπεια!
Πόση κουταμάρα ζευγαριών σε πρωινάδικα μπορεί να καταναλώσει η ελληνική κοινωνία εκτός αν πρόκειται για ανοικτή επέμβαση λοβοτομής σε τηλεοπτικό χρόνο ώστε να κυριαρχεί το ασήμαντο και να βραβεύεται το τίποτα.
Εγώ θα συμφωνήσω με τη Χρυσούλα Διαβάτη: «Κάναμε ίνδαλμα τον Ρουβά... Εγώ δεν γουστάρω να τον μάθω»! Και μάλιστα θα μπορούσα να προσθέσω πολλά ονόματα ακόμα…
«Χαλεπόν άρχεσθαι υπό χερείονος»
Δημόκριτος
 Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος 
πηγή http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου