Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Παραμένουν σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι για τους οποίους ο χρόνος διαθεσιμότητας έχει λήξει



Παραμένουν σε διαθεσιμότητα, έως την 31.5.2015, υπάλληλοι για τους οποίους ο χρόνος διαθεσιμότητας έχει λήξει, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη που κατατέθηκε στη Βουλή.
Με την ίδια τροπολογία παρατείνονται έως την 30.6.2015 (λήγουν 31.12.2014), οι προθεσμίες για τη διαδικασία αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Ως προς το ζήτημα της διαθεσιμότητας, όπως ειδικότερα αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, «με την προτεινόμενη διάταξη ρυθμίζεται η διαδικασία μετάταξης-μεταφοράς των υπαλλήλων που ετέθησαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και για λόγους που δεν ανάγονται σε δική τους υπαιτιότητα δεν είχαν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης σε καμία από τις εκδοθείσες έως σήμερα ανακοινώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Η ρύθμιση αυτή κρίνεται επείγουσα και επιβεβλημένη, δεδομένου ότι ο χρόνος διαθεσιμότητας μέρους των ως άνω υπαλλήλων λήγει στις 14.12.2014, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα πλήρωσης θέσεων στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».
πηγή http://sknews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου