Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Οι αγαπημένες πόλεις των ταξιδιωτών

Οι αναγνώστες του Condé Nast Traveler ψηφίζουν τους καλύτερους προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Ποια είναι η δική σας αγαπημένη πόλη?

Περισσότεροι από 77.000 αναγνώστες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του φημισμένου ταξιδιωτικού περιοδικού και ανέδειξαν τις κορυφαίες πόλεις-προορισμούς του πλανήτη.
Ας ταξιδέψουμε μαζί τους

ΒΙΕΝΝΗ

 Σταθερή αξία. Όμορφη, κομψή, πολιτισμένη



 

ΤΣΑΡΛΕΣΤΟΝ, ΗΠΑ

 Ένας μικρός παράδεισος στις ακτές του Ατλαντικού στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Παραλία με φοίνικες, πανέμορφα σπίτια, ήσυχο, προσφέρει τα πάντα.

 

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 Διάσημα καφέ -όπως τα New York Kávéház και Gerbeaud-, και σπα-χαμάμ από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Η μνημειακή αρχιτεκτονική συμπληρώνει την εμπειρία.

 

ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ

 Μια πλήρης και πανέμορφη πόλη πέντε λεπτά από την παρθένα φύση και την καλύτερη θέα στη χώρα από το βουνό που δεσπόζει από πάνω της. Κορυφαία τα τοπικά κρασιά.

 

SAN MIGUEL DE ALLENDE, ΜΕΞΙΚΟ

 Η πρωτεύουσα της τέχνης στη χώρα είναι γεμάτη από γκαλερί, μουσεία, πινακοθήκες και χώρους εκδηλώσεων. Η μπαρόκ και νεοκλασική αρχιτεκτονική της την έχουν αναδείξει σε μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

 

ΠΡΑΓΑ

Όμορφη, ζεστή, με διάσημος κατοίκους στο παρελθόν της (Κάφκα, Μότσαρτ κ.ά.), μουσεία, κάστρα, παλάτια και μοναδικό φαγητό
 

ΡΩΜΗ

Η Αιώνια Πόλη είναι αιωνίως δημοφιλής γιατί τα έχει όλα: αρχαία μνημεία, γκουρμέ φαγητό, εκλεκτό κρασί, έργα τέχνης παντού (ανακαλύψτε τον Καραβάτζιο σε εκκλησίες) πλακόστρωτα σοκάκια που σε κάνουν να ξεχνάς πως είσαι σε πρωτεύουσα
 

SIEM REAP, ΚΑΜΠΟΤΖΗ

Η μικρή πόλη που έγινε διάσημη χάρη στους αρχαίους βουδιστικούς ναούς της με κορυφαίο το Angor Wat.
 

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

H παγκοσμίου φήμης παραθαλάσσια μεσογειακή πόλη που σχεδόν δεν έχει ψεγάδι 
 

ΣΑΝΤΑ ΦΕ, ΗΠΑ

Στην πολιτεία του Νιου Μέξικο, προσφέρει μια μοναδική ματιά στην ιστορία των Ισπανών και των Ινδιάνων που κατοικούσαν εδώ πριν από αιώνες. Φυσικά, θα απολαύσετε το καλύτερο Tex-Mex φαγητό.


ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Η πρωτεύουσα του πολιτισμού της Πολωνίας φιλοξενεί περισσότερα από 30 φεστιβάλ βιβλίου κάθε χρόνο και διατηρεί ακέραια την ιστορία της• η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία στην Ευρώπη βρίσκεται εδώ, έχει έκταση 40 στρέμματα και έχει την ίδια σχεδόν μορφή εδώ και 700 χρόνια.
 

LUANG PRABANG, ΛΑΟΣ

Εξαιρετικό μείγμα τοπικής και γαλλικής κουλτούρας και αρχιτεκτονικής 
 

ΜΠΑΝΓΚΟΚ

Η ασιατική μεγαλούπολη των αντιθέσεων -μοντέρνοι ουρανοξύστες και παζάρια δρόμου δίπλα δίπλα- προσφέρει ευκαιρίες σε κάθε είδους ταξιδιώτη
 

ΒΗΡΥΤΟΣ

Η αναγεννημένη μεσογειακή πόλη ανήκει σταθερά στις επιλογές των «ψαγμένων» ταξιδιωτών.

 

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, φαγητό. Τίποτα δεν ξεπερνά την κλασική της αξία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου