Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ο νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στο… κόκκινο χαλί με τους εργοδότες

 
 Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Πάιδας

Είπε όχι σε δυναμικές, ενωτικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενάντια στο νόμο –πλέον- με τα προαπαιτούμενα της γ’ αξιολόγησης, μέσω του οποίου μπήκε η νάρκη στην απεργία στα Πρωτοβάθμια Σωματεία, οδεύουν 14 δημόσιοι οργανισμοί μαζί με τους 40.000 εργαζομένους τους προς το οριστικό ξεπούλημά τους, γενικεύθηκαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (και μάλιστα από το Δημόσιο για χρέη πάνω από 500 ευρώ από την Πρωτομαγιά του 2018), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους ακόμη και συνάδελφοί του με ένα κλικ κ.λπ. Ο λόγος για το νέο πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, προερχόμενο από τη ΔΑΚΕ, Γιάννη Πάιδα.
Στο μόνο που συμφώνησε ήταν σε μια στάση εργασίας – τουφεκιά για την τιμή των όπλων, την ημέρα της ψήφισης του αντεργατικού, ανταπεργιακού και αντιλαϊκού νομοσχεδίου, στις 15 Γενάρη δηλαδή. Και μάλιστα, όταν (σ.σ.: προτού εκλεχθεί) ζήτησαν κάποια νομαρχιακά τμήματα να επεκταθεί η στάση εργασίας από την τότε «ακέφαλη» εκτελεστική επιτροπή, αυτός ως… προεδρεύων με επιστολή του έβαλε «πάγο» στο αίτημά τους, ακυρώνοντας δηλαδή μονομερώς και με το έτσι θέλω απόφαση Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ (του ανώτατου οργάνου δηλαδή), βάσει της οποίας η εκτελεστική επιτροπή της Συνομοσπονδίας οφείλει να επικυρώνει απεργιακές και ανάλογες αποφάσεις νομαρχιακών τμημάτων.
Πού λέει ΝΑΙ (με μεγάλα γράμματα), αμέσως μετά την εκλογή του και την επισφράγιση της συντηρητικής στροφής της ΑΔΕΔΥ, της συμφωνίας δηλαδή του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού για την εκλογή εργοδοτικού προεδρείου και στην ΑΔΕΔΥ, που σκοπό έχει να στρέψει τη Συνομοσπονδία στο δρόμο που βαδίζει η ΓΣΕΕ, της ολοκληρωτικής απαξίωσης του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος δηλαδή;
ΝΑΙ λέει ο νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας στις προσκλήσεις των εργοδοτών, του ΣΕΒ, της εργοδοσίας, όπως αυτή του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, το οποίο διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εργασιακές συγκρούσεις / Εργασιακές διαπραγματεύσεις», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 στο ξενοδοχείο «Athens Plaza».
Και αν αναρωτιέστε αν η συμμετοχή του αποφασίστηκε έπειτα από συλλογική απόφαση, από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ δηλαδή, η απάντηση είμαι μία και μοναδική: ΟΧΙ.
Φαίνεται πως ο παλιός και νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός και οι εκπρόσωποί του στην ΑΔΕΔΥ, προτού ξεκινήσουν να ξηλώνουν μία μία τις κατακτήσεις του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος το προηγούμενο διάστημα και προτού απαξιώσουν τους νικηφόρους του αγώνες, όπως αυτού της ακύρωσης στην πράξη της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο με την απεργία – αποχή, ξεκινούν με την παύση κάθε συλλογικού οργάνου. Και αυτό δείχνει ξεκάθαρα το δρόμο που θα ακολουθήσουν…
Και το «κερασάκι στην τούρτα»: χορηγός του παραπάνω Συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Και για όλους όσοι το έχουν ξεχάσει, είναι η τράπεζα που «καμουφλάρει» τις ομαδικές απολύσεις μέσω της… απόσχισης υπηρεσιών, που στη γλώσσα των εργοδοτών, όπως αυτών που σταθεί πλάι ο νέος πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, σημαίνει διάρρηξη συλλογικών συμβάσεων και επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας υπέρ του κεφαλαίου και της κερδοφορίας του.
πηγή:http://ergasianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου