Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής: “Οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα καθάρισαν την πόλη μας”

 
Στον χώρο που στεγάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Πύργου πραγματοποιήθηκε χθες, η καθιερωμένη κοπή πίτας, παρουσία του Δημάρχου Πύργου Γαβριήλ Λιατσή και των αρμόδιων Αντιδημάρχων.
Ο Δήμαρχος, αναγνωρίζοντας την προσφορά των εργαζομένων στην Υπηρεσία, που σε δύσκολες συνθήκες για τον δήμο, κατάφεραν να κάνουν τον Πύργο μία πόλη καθαρή, παρά τα γιγαντιαία προβλήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν, μιλώντας προς αυτούς τόνισε:
«Δεν πάω σε πίτες. Δεν πάω σχεδόν σε καμιά εκδήλωση. Όχι γιατί αρνούμαι τα έθιμα και τα ήθη που έχει ο κόσμος, αλλά γιατί στις μέρες μας έχουν εκφυλιστεί.
Πίτες μπορούμε να  κόβουμε κάθε μέρα. Αν είμαστε καλά, κάθε μέρα είναι πρωτοχρονιά. Αν είναι οι οικογένειές μας καλά, αν δεν υποφέρουμε, αν έχουμε υγεία και αν έχουμε την δυνατότητα να βγάζουμε τίμια ένα μεροκάματο.
Εγώ ήρθα εδώ γιατί θέλω να τιμήσω κάποιους ανθρώπους. Θέλω να τιμήσω πρώτα την Διευθύντρια της υπηρεσίας που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες μαζί με τον προϊστάμενο της καθαριότητας τον κ. Σάκη Γιαννόπουλο και τον προϊστάμενο πρασίνου κ. Τάσο Δημητρακόπουλο σε μια δύσκολη περίοδο, κάναμε το ακατόρθωτο.
Μπορεί τώρα να έχει ξεχάσει ο κόσμος, ότι τότε το μικρότερο ποντίκι ήταν ίσα με μια γάτα. Ότι έλεγαν πως θα φτιάξουν αδριάντα σε όποιον τελειώσει το θέμα των σκουπιδιών.

Εγώ θα υπάρχω και θα κυκλοφορώ στον Δήμο του Πύργου για να δείχνω ότι το πείσμα η υπομονή και η αγάπη για την πόλη μπορεί να έχει αποτελέσματα, εκεί που λένε οι άλλοι ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να υπάρχουν αποτελέσματα.
Ξεκίνησα ως Δήμαρχος των ταπεινών ανθρώπων, των φτωχών και ποτέ δεν ένιωσα ότι έφυγα από αυτήν την πορεία.
Με βλέπετε ότι αναλώνω και την τελευταία μου ώρα και την τελευταία μου στιγμή για εκείνο που θεωρώ εγώ καλό για την πόλη μας, που τώρα έχει 47 χωριά. Είναι ένας μεγάλος Δήμος.
Κάνατε το ακατόρθωτο, είτε υπηρετούσατε εκείνη την χρονική περίοδο είτε όχι. Ο ρόλος των ανθρώπων της καθαριότητας και του πρασίνου είναι ίδιος.
Ευτύχησα τώρα να έχω για άμεσους πολιτικούς συνεργάτες δύο ανθρώπους από τα παλιά. Ανθρώπους δηλαδή που ξέρουν την δουλειά, που ξέρουν την γλώσσα της, που μπορούν να επικοινωνούν με την διάλεκτο που χρησιμοποιείτε και η διάλεκτος αυτή δεν είναι απαραίτητο πάντα να είναι η διάλεκτος του σαλονιού».
πηγή https://www.epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου